Kategória: Mi Budapestünk

Gyermekzsivaj töltötte meg a Bálnát

Több mint 3000 látogató részvételével rendezte meg a BVA az első ingyenes BudapestKids Családi Napot.

A BudapestKids facebook oldalt idén indította a BVA, azzal a szándékkal, hogy összegyűjtse és eljuttassa mindazokat a programokat és érdekességeket, amiket Budapest kínál a családoknak napról napra. A kezdeményezés létjogosultságát jelzi a több ezer látogató és a sikeresen megvalósult családi nap is.

A budapesti szülőket és gyermekeket tömörítő közösségi platform a Bálnában mutatta be első, nagy sikerű ingyenes családi rendezvényét. A BudapestKids Családi Nap színvonalas programokat kínált több korosztály számára: Szalóki Ági, az Alma Együttes, Kovácsovics Fruzsina, valamint a Fonó Budai Zeneház csapata szórakoztatott mindenkit, de volt számos kreatív kézműves foglalkozás Budapest témakörben, mesefilm vetítés, mézeskalács készítés, családi játszótér, szelfi-gép és bábszínház is.

Közösségi oldalunk arra törekszik, hogy kizárólag minőségi gyermekprogramokat ajánljon minden korosztálynak. Szerkesztői rendszeresen közölnek ismertetőket a különböző gyerekkorosztályok számára érdekes színházi-, zenei-, mozielőadásokról, továbbá kiállításokról és eseményekről. Fontosnak tartják, hogy a hatalmas gyermekkönyv kínálatból kiválasszák azokat, amelyek valóban érdemesek az elolvasásra, így korosztályra bontva folyamatosan adnak közre könyvismertetőket. Továbbá érdekes és fontos gyermekpszichológiai, pedagógiai kutatásokat és tudományos ismeretterjesztő irodalmat ajánlanak a szülőknek.

Az online felület ma már igazi közösségként működik, mely egyfajta közszolgálati funkciót is ellát, hiszen követői nagy számmal küldenek be programajánlókat, tematikához kapcsolódó ismertetőket, valamint javaslatokat, szerkesztői pedig ezek közül a legjobbakat rendszeresen közreadják.

A BVA munkatársai elkötelezettek abban, hogy Budapest még inkább gyerekbarát város legyen, és 2017-ben több, ezzel kapcsolatos nyitott workshop-ot és eseményt terveznek megvalósítani. Szintén jövőre indul el a BudapestKids weboldal, mely még részletesebben foglalja majd össze a különböző, színes fővárosi lehetőségeket és hasznos információkat a – nem csak itt élő – családok számára.

BudapestKids: Gyereknek lenni jó. Budapesti gyereknek lenni még jobb!
BudapestKids facebook: https://www.facebook.com/BudapestKids

 

Kapcsolódó tartalmak