Kategória: Sportos Budapest

A Margitsziget megtelt sportoló családokkal

Közel harminc ezren  töltötték aktív sportolással a hétvégét Budapest 2019 Európa Sportfővárosa Családi Sportnapján.

Május 25-én tizenöt fővárosi sportszövetség több mint száz saját sportolója segített az érdeklődőknek, hogy megtegyék az első lépéseket és megismerkedjenek a legkülönbözőbb mozgásformákkal.

Az esemény középpontjában a családok álltak, és a programok is arra ösztönözték a helyszínre kilátogatókat, hogy a különböző generációk akár együtt is kipróbálhassanak sportokat. Több mint ötvenféle sportolási lehetőség várta a fővárosiakat a Margitszigeten, ahol az evezéstől kezdve a falmászáson, küzdősportokon, labdajátékokon át a jógáig, vagy a vívásig bármelyik mozgásforma szabadon választható volt.  A lelkes versengést fokozandó mindenki kapott a bejáratnál egy pontgyűjtő füzetet, amiben az eseményen a családok és a barátok közösen gyűjthették a aláírásokat – minden állomásnál, – amelyeket aztán értékes ajándéktárgyakra válthattak be.

A mindenkit mozgásra sarkalló jó idő meg is hozta az eredményét. Szinte sorok álltak, hogy a ping pong, tollaslabda meccseket vívjanak, súlyt emeljenek, kerékpáros ügyességi feladatokat oldjanak meg, vagy éppen az égbe meredő mászó fal legmagasabb pontját elérjék. Kicsik és nagyok, fiatalok, idősek egyaránt találtak a maguk számára kihívást, kellemes átmozgatást ígérő sport programot a helyszínen, ahol a mozgásban megfáradtak olyan népszerű előadók koncertjei közben töltődhettek fel, mint Benji, vagy az idei Eurovíziós verseny magyar indulója, Pápai Joci.

A kitartás, a motiváció fenntartásában pedig sztársportolók is a kilátogató budapestiek segítségére sietek. A rendezvényen ugyanis személyesen ott voltak a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat nagykövetei, Hosszú Katinka és Gyurta Dániel olimpiai bajnokok is. Tőlük tanácsot kérni és velük fotózkodni egyaránt lehetett. A reggeli átmozgató tornát megtartó Katus Attila pedig a résztvevőkkel együtt próbált ki számos aktivitást.

A Sportfőváros szervezői, a Fővárosi Önkormányzat és annak partnerszervezete, a Budapesti Sportszövetségek Uniója ezzel a programmal újabb sikeres lépést tett annak érdekében, hogy a mozgás örömét, szeretetét sokak számára elérhetővé és átélhetővé tegye.

Kapcsolódó tartalmak