Kategória: Mi újság, Budapest?

Felújítják a Petőfi hidat és a Boráros teret – várják az ötleteket!

Ötletelj, Budapest!

A budapestiek bevonásával újulhat meg a Petőfi híd, valamint a Boráros tér és környezete. Társadalmi egyeztetés indul a tanulmányterv elkészítése előtt, melynek célja, hogy az ott lakók, az érintettek is elmondhassák véleményüket még a projekttervezés legkorábbi időszakában.

Az egyeztetés célja, hogy az érintett lakosság, továbbá a térség közvetlen környezetét rendszeresen használók megkérdezésével, valamennyi érintett szereplő aktív bevonásával történjen a felújítás előkészítése. Fontos, hogy az érintettek megismerjék a tervezett elképzeléseket, és véleménynyilvánításukhoz rendelkezésre álljon a szükséges csatorna. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fontosnak tartja, hogy minél szélesebb körű egyeztetés előzze meg a tervek kialakítását.

Felújítják a Petőfi hidat és a Boráros teret – várják az ötleteket!

A Budapesti Közlekedési Központ a bkk.hu/fejleszteseink/tarsadalmi-egyeztetes-petofi-hid-tersege oldalon kéri és várja a lakosság véleményét 2020. május 12-éig.

A beérkezett válaszokat a BKK felhasználja a projektre vonatkozó tanulmányterv végleges kidolgozásakor, és ez lesz az alapja a későbbiekben kidolgozandó részletes kiviteli terveknek. A tanulmánytervek várhatóan 2020. őszén jelennek meg a BKK honlapján.

A társadalmi egyeztetés részleteiről, valamint a véleménynyilvánítás lehetőségéről itt lehet tájékozódni.

Kapcsolódó tartalmak