Kategória: Kult

Hamarosan biztosan találkozunk!

Előadóművészek üzentek a várakozó közönségnek

„Hamarosan biztosan találkozunk!” – üzenik ismert budapesti művészek az otthon várakozni kényszerülő közönségnek. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ új közösségi kampánya arra hívja fel a figyelmet, hogy ugyan egyelőre az előadók és nézők külön-külön ülnek otthon, de ismét együtt lehelhetnek életet a pihenő fővárosba, amint szabad lesz az út. A kampány szervezői szeretettel várják a csatlakozó művészeket a #HamarosanBiztosan zászlaja alatt.

A több mint két hónapja bevezetett korlátozások drasztikus várakozásra kényszerítik mind az előadóművészeket, mind a kulturális eseményekre örömmel látogató közönséget – azaz gyakorlatilag valamennyiünket. Az előbbiek közül sokaknak a megélhetése is veszélybe került az előadások elmaradása miatt, azonban ez rengeteg erőt is adhat azt a pillanatot várva, amikor ismét szabadon hallgathatunk koncerteket vagy nézhetünk egy színházi előadást.

A háttérben pedig mindenhol megállás nélkül folynak a munkálatok: virtuális próbákon, online tervezőasztal mellett vagy magányos gyakorló órákon készülnek a vadonatúj előadások és zenei anyagok, az alkotók pedig már alig várják, hogy mindezt megoszthassák a közönséggel. A karanténban eltöltött időszak így bármennyire is csendes, az otthon maradás leple alatt biztosan rengeteg újdonsággal rukkolnak majd elő a művészek.

A termékenyen töltött várakozást és a hamarosan bekövetkező viszontlátás örömét dolgozza fel a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ új kampánya. A kezdeményezés elsősorban social media felületeken folyik majd, az azt elindító videóban pedig Ónodi Eszter, Feledi János, Ágoston Béla, Nagy Fruzsina és Jónás Vera küldenek mindenkinek egy adag szeretetet és kitartást.

A könnyűzene mellett a komolyzene képviselői is alig várják a színpadok megnyitását. Erről és Budapesttel kapcsolatos élményeiről mesél nektek Medveczky Ádám, Kossuth-díjas karmester, figyeljétek minden szavát! És ne feledjétek – hamarosan újrakezdjük! 

A szervezők várják a csatlakozni kívánó művészek videóit, amiben a karantén végét követően elinduló munkáikról mesélnek #HamarosanBiztosan jeligével – hiszen hamarosan biztosan újraindulhat a kulturális élet minden területe.

Kapcsolódó tartalmak