Kategória: Mi újság, Budapest?

Működnek a budapesti strandok – belépő online és helyben is kapható

Újra lehet fürödni a legtöbb fővárosi strandon! A Palatinus, Paskál, Pesterzsébeti, Csillaghegyi és a Római strandok 2020. május 30. óta várják a strandolókat. A Pünkösdfürdői strand pedig 2020. június 15-én nyitotta meg kapuit, csakúgy mint a Szt. Lukács Gyógyfürdő és Uszoda kültéri medencéi (élményelemek nélkül).

A strandok a hatósági közegészségügyi előírások maximális betartását ígérik, de el is várják! A strandolóknak is szükséges betartaniuk az új házirendet, mely a távolságtartási szabályokra éppúgy vonatkozik, mint például a kötelező papucshasználtra.

Működnek a budapesti strandok – belépő online és helyben is kapható

Belépő vásárlás – online és helyben

A lakossági visszajelzéseket figyelembe véve – online és a helyszínen is lehet belépőjegyet váltani.

Az érintésmentes bejutás elősegítése végett a strandok az online jegyvásárlást szorgalmazzák, emellett ezzel garantált a fürdőbe való bejutás, hiszen amennyiben az egyik strand eléri maximális befogadóképességét, több vendéget nem áll módjában beengedni, de az online vásárolt jeggyel érkezők részére fenntartják a helyeket.

A járványhelyzet miatt az online jegyvásárlás azért is célszerű, mert továbbra is az egyik legbiztonságosabb készpénzmentes fizetési mód. Figyelem! Az online jegyeket reggel 8 óráig lehet megvásárolni az adott napra.

A pénztáraknál történő jegyvásárlás esetén is a bankkártyás fizetést szorgalmazzák a strandok, a fürdő területén pedig az elmúlt években már megszokott módon, továbbra is kizárólag készpénzmentes fizetés lehetséges.

Működnek a budapesti strandok – belépő online és helyben is kapható

Nemzeti Népegészségügyi Központ előírása szerint a strandfürdők egyidejű befogadóképességének 50%-a az irányadó. Biztosítani kell a látogatóknak személyenként 16 négyzetmétert, a medencékben pedig 4 négyzetméternyi vízfelületet. Így a budapesti fürdők esetében ez az alábbi egyidejű kapacitással való működést jelenti:

Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő2614
Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő1408
Paskál Gyógy- és Strandfürdő1251
Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő  804
Római Strandfürdő1250
Pünkösdfürdői Strandfürdő  456

A fürdőkkel kapcsolatos gyakori kérdésekre az alábbi oldalon találhat választ.

A koronavírus járvány ideje alatt érvényben lévő szabályokról pedig az alábbi oldalon van bővebb információ.

Fotó: BGYH

Kapcsolódó tartalmak