Kategória: Mi újság, Budapest?

Sördizájn született menő budapesti helyekhez

Egy magyar grafikus megálmodta, hogy milyen lenne pár közkedvelt, budapesti szórakozóhely saját sörének címkéje.

Külön dizájn született olyan emblematikus egységek főzetéhez, mint a Központ, a Dürer Kert, a Vittula vagy az A38 Hajó – egyelőre sajnos csak fiktív módon.

Sok szórakozóhely számára külön vonzerőt jelent, ha az oda betérőknek a saját, egyedi sörükből tudnak csapolni. Természetesen ezt csak nagyon kevés egység engedheti meg magának, a dobozos kiadásig meg aztán végképp alig jutnak el páran. A képzeletnek azonban a költségek nem szabhatnak határt, így most több budapesti helyszínhez is megszületett a tökéletes főzet – legalábbis annak grafikája.

A Robinson Cursor néven alkotó magyar grafikus, Csuth Péter gondolt egyet, felsorakoztatta a város 14 emblematikus szórakozóegységét, és azok kialakítása, hangulata és jellege mentén megkreálta azt a sörösdoboz címkét, ami a legjobban visszaadja az egyedi atmoszférájukat. Az alkotás során csak néhány nagyon egyszerű szabályra támaszkodott: fő szerepet játszott a tipográfia, a sörök neve hűen kellett, hogy tükrözze a hely sajátosságait, valamint a sör nevének meg kellett jelennie a címkén.

Sördizájn született menő budapesti helyekhez

Így született meg a könnyűzenei fellegvárnak számító Dürer Kerthez rendelt Pogo IPA, a városligeti Kertem Platanus nevű söre, vagy a Norm Core a Madách téri Központhoz. A Vittula, a Lärm, a Szimpla Kert vagy az A38 Hajó is saját főzetet kapott, a Neked Csak Dezső!-höz elképzelt Bástya elvtárs pedig a nevetőizmokat is megdolgoztatja a leesett áll mellett.

Érdemes végig görgetni a teljes listát, hiszen mélyen visszaköszön ezeknek a helyeknek a hangulata a címkék részleteiben, aprólékos poénjaiban – márpedig Budapest éjszakai életének alakításából mindegyik kiveszi a saját részét. Már csak azt lehet ezután várni, hogy ezek a sörök valóban kaphatók legyenek!

A sörcímkék itt nézhetők végig: https://bit.ly/2zFchpy

Fotó: Csuth Tamás / robinsoncursor.com

Kapcsolódó tartalmak