Kategória: Mi újság, Budapest?

Színes gálaműsor a Városmajorban

A Városmajori Szabadtéri Színpad által meghirdetett Összefogás gála augusztus 16-ai nyitóeseményére két hét leforgása alatt több mint 200 pályázat érkezett. A felhívásra színészek, előadóművészek mellett zenészek, rendezőasszisztensek, súgók, ügyelők és mások is jelentkeztek a pályakezdőktől a legismertebb művészekig. A gálaműsor rendezésére Harangi Máriát, az est zenei megtervezésére pedig Mátyássy Szabolcsot kérték fel. A szervezők remélik, hogy a szakma tapintható várakozásai és a megmutatkozó igények szerint az esemény folytatódhat és egymást követő estek sorozatává válhat.

Színes gálaműsor a Városmajorban

Benkő Nóra a Városmajori Szabadtéri Színpad igazgatója elmondta, nagy öröm és meglepetés számára, hogy a felhívásra ilyen gyorsan és ilyen sokan reagáltak. „Több, mint kétszáz résztvevő, ez nagyon jelentős szám, ebből is látszik, hogy a szakma mennyire igényli az ilyen típusú rendezvényeket az újranyitást követően. A műsor kidolgozása folyamatban van, ami a jelentkezők nagy száma és a műsor sokfélesége miatt nem is egyszerű feladat. Fontos, hogy senkit sem szeretnénk ’elengedni’, valamilyen formában mindenkinek szeretnénk lehetőséget adni. Sokan azonnal jelezték, hogy a fellépésük díjáról lemondanak a rászorultabbak javára. Felemelő érzés megtapasztalni a szakma közös kiállását és teljes összefogását ezekben a rendkívüli időkben.” 

Harangi Mária szerint a művészet és a művész lételeme a reflexió, így természetesen a műsorban sem lehet szó nélkül hagyni az elmúlt hetek-hónapok kizökkent világállapotát, a közös és rendkívüli történetet, amiben mostanában élnünk adatott és szinte kivétel nélkül minden előadóművészt megihletett. Nagyon sok produkció született ennek szellemében, mindenki igyekezett megtalálni, miként, milyen módon tud megmutatkozni, vagy egyszerűen csak jelet adni. A gála azonban inkább a reményről és a kiszabadulásról szól majd. „Reméljük, hogy augusztus 16-án már ténylegesen és hosszabb időre fellélegezhetünk, az indulás pedig egy új, egymásra jobban figyelő életet hoz magával. A műsorban az összetartozás sokféle megnyilatkozására és az együttlét örömére helyezzük majd a hangsúlyt. Ha minden igaz, augusztus második felében néző és színész ismét személyesen találkozhat egymással és visszatérhet a meghittség és az intimitás a néző és a színpadon lévők közé. A műsor egyébként nagyon színes és vegyes lesz, mert minden színpadi műfaj képviselteti magát benne, de ami a legfontosabb, boldogok leszünk, hogy együtt lehetünk és visszakapjuk életünk egy fontos részét.”

Forrás és fotó/kreatív: Szabad Tér Színház

Kapcsolódó tartalmak