Kategória: Egyéb

TOP 5 vizes, sarazós játszótér Budapesten

A BudapestKids oldalunkon megkérdeztünk titeket és a segítségetekkel megkerestük Budapest 5 legszuperebb, kimondottan vizes, dagonyázós játszóterét. Mert sarazni jó és sarazni kell is: erre a fajta természetközeli, szabad játékra minden gyereknek szüksége van.

TOP 5 vizes, sarazós játszótér Budapesten

A lista szubjektív és semmi esetre sem rangsor. Örömmel vesszük további klassz dagonyaterepek ajánlását posztunkhoz írt kommentben!

Lássuk!

1. Kispesti vizes játszótér
A két éve átadott, a 2-14 éves korosztálynak tervezett kispesti, Berzsenyi utcai játszótér egyértelműen a nagyágyúk között van, ha a fővárosi pancsolós, sarazós terepekről van szó. A park összesen kilenc különböző vizes vagy vízi világhoz kapcsolódó játéka közül kiemelendő a zsilipes patakmeder, az irányítható szökőkút, és az elárasztható homokozó.

2. Bikás Kalóz játszótér
Szintén dagonyázásra dedikált részleg várja a kicsiket és a mindenre felkészült szülőket az újbudai Bikás Parkban. Ha esetleg ki is esik a helyszín, érdemes felkerekedni miatta, hiszen az oda- és visszaúton a „vezető nélküli” 4-es metróval utazhatunk, ami szintén nagy kaland lehet a gyerekeknek.

3. Olimpia Park

A lehető legbelvárosibb opció a Parlament tőszomszédságában elhelyezkedő Olimpia Park, ahol a hatalmas kalózhajó mászóka mellett egy gyakran elárasztott, méretes homokozó és a talajból feltörő, „“átrohangálós” pancsi-szökőkutak várják mókás hűsölésre a kis látogatókat.

4. Vizes játszótér a Szilas Parkban
Mindent beborító homok, folyamatosan folyó, csörgedező víz, árkok, gátak… a fesztelen sarazás tökéletes univerzuma várja a városban nyaraló kicsiket és kicsit nagyobbakat Újpesten.

TOP 5 vizes, sarazós játszótér Budapesten
Fotó: Várai Mihály / Újpesti Napló

5. Városligeti Nagyjátszótér
A város egyik legújabb és legnagyobb játszóterén 3 homokozó, és egy zsilipekkel, vizes játékokkal felszerelt, hosszan kanyargó patak várja a pancsolni, sarazni vágyó kis kezeket, lábakat és persze az őket irányító kísérletező elméket. 

Kapcsolódó tartalmak