Kategória: Mi újság, Budapest?

Budapest, ahogy még sosem láttad

Elérkezett az idő, hogy más szemmel pillants a fővárosra!

Ha eddig a nyári Budapestről egy unalmas, forró betonváros jutott eszedbe, ahol nincs egy talpalatnyi zöld terület sem és nem lehet élvezni a vízpart melletti hűsölést, ideje újragondolnod!

Budapest az itt és az ország más helyein élők számára is programoktól nyüzsgő, kulturálisan pezsgő város, tele rejtett, festői szépségű oázisokkal, felfedezésre váró romantikus zugokkal, lenyűgöző építészettel és kihagyhatatlan gasztronómiával.

Budapest, ahogy még sosem láttad

Egy olyan tökéletes nap vagy hétvége eltöltésére alkalmas európai nagyváros, ami felveszi a versenyt bármelyik nyaralási célponttal, és bőven kárpótolja a külföldi utazásunk elmaradása miatt érzett űrt, ráadásul idén még a turista tömegekkel sem kell megküzdenünk.

Budapest, ahogy még sosem láttad

Ajánlatunk neked… 🙂

1. Kezdd a napot egy piknikkel a Szabadság hídon! Mi eshetne jobban, mint a híd gyönyörű ívű középső részén ücsörögve elmajszolni a reggelid és gyönyörködni a kilátásban?
2. Folytasd a felfedezőutat a Gellért-hegyen!
3. Reggeli testmozgásnak sem utolsó kilátóról kilátóra sétálni, lefelé pedig ne szalaszd el a környező utcákban megbúvó varázslatos villákat és a Filozófusok kertjét.
4. Hogy kényelmesen és új szemszögből láthasd a környéket, pattanj fel valamelyik Hop-on Hop-off városnéző buszra, ami pont ezt az útvonalat járja be.
5. Ezután, ha nem volt elég a romantikából, irány a Gül Baba türbéje! A környező macskaköves utcácskák biztosan hangulatba hoznak, de másik korba is repítenek.

Budapest, ahogy még sosem láttad

6. Hogy biztosan történelmi látványban részesülj, a Bazilikához is el kell zarándokolnod. A nap bármely szakában lélegzetelállító élményben lesz részed.
7. Már csak a zenei aláfestés hiányzik – gondolod magadban. Elérkezett az idő, hogy a Margitszigetre indulj, hogy élvezhesd a margitszigeti szökőkút zenés műsorát. Az az igazi, ha egy lángost is betolsz közben. Ha látni akarsz valami Woody Allen filmeket idézőt, sétálj a Margit híd lábához, és pillants a Dunára olyan szemszögből, mint még soha.
8. Jól esne egy hűsítő? Van rá tippünk. Nincs ahhoz fogható, mint egy kellemes nyárestén koktélozni a rakparton gyönyörködve a budapesti naplementében.

A legjobb hír, hogy mindezt az új, a belföldi turisták igényeihez szabott Restart Budapest Card szolgáltatásaival most extra kedvezményesen megtehetjük. A kártyához szuper, fix áras hotel ajánlatok is tartoznak; akár már 12 ezer Ft/ éjszakáért találhatunk szállást, de élvezhetjük azt az egyedülálló ajánlatot is, amely magában foglal egy két fős, 5 csillagos szállodai szobát, mindössze 30 ezer forint/éjszaka áron.

Ráadásul ingyen közlekedhetünk a Hop-on Hop-off járatokkal is a célpontok között, és jobbnál jobb helyeken ehetünk, rengeteget spórolva ezzel. A legjobb fürdőkbe és strandokra – a Palatinusra például – a kártya szintén ingyen belépést biztosít egy alkalommal! Segítségével ráadásul nem csak remekül szórakozhatunk, de jót is teszünk a helyi vállalkozásokkal, amik hősiesen átvészelték a karantén időszakát.

Bővebb infó: https://hello.enbudapestem.hu/

Kalandra fel, Budapesten!

Kapcsolódó tartalmak