Kategória: Mi újság, Budapest?

Elindul a Budapest Kertmozi

Újjáéled a kertmozi kultúra és a közösségi filmezés

Budapest Kertmozi néven indítja el legújabb kezdeményezését a Budapest Film Zrt. A projekt célja a közösségi filmezés és a kertmozi kultúrájának a felélesztése, kültéri vetítéseken keresztül, amelyhez már számos budapesti kerület önkormányzata csatlakozott.

Az utóbbi hét tapasztalatai alapján úgy tűnik, végre érkezik az epekedve várt nyári időjárás – ezzel együtt pedig még komolyabb igény mutatkozik majd a szabadtéri kulturális programokra. Ugyan szabadtéri mozik már több helyen is nyíltak a város különböző pontjain, a Budapest Film most egy saját kezdeményezést bocsát útjára. A Budapest Kertmozi projekt kifejezetten a kertmozi kultúrát hivatott szárnya alá venni, ingyenes szabadtéri vetítéseken keresztül, több budapesti kerületben.

„Mi lehet lélekemelőbb nyári kulturális élmény, mint a természet, a remek filmek és a barátok találkozása Budapest egyik varázslatos terén, a csillagos ég alatt?” – olvasható a Budapest Kertmozi honlapján, a projekt ismertetőjénél. És valóban, a rendezvénysorozatnak kiemelten célja a közösségi filmezés intézményének felélesztése, és ezen keresztül a különleges, szabadtéri együtt-mozizás élményének közvetítése.

Elindul a Budapest Kertmozi

A Budapest Kertmozi programhoz eddig többek között a VI. és a VIII.  kerületi önkormányzatok, valamint az Eötvös 10 Közösségi és kulturális színtér csatlakozott. Utóbbinak köszönhetően péntekenként a VIII. kerületi Teleki téren, szombatonként pedig a VI. kerületi Hunyadi téren tartanak ingyenes vetítéseket.

Az első ilyen filmezéseket július 3-án és 4-én tartják: pénteken stílusosan a Péntek esti fények című amerikai dráma látható a Teleki téren, szombaton 21.00 órától pedig Reisz Gábor hatalmas sikerű, Rossz versek c. vígjátékát nézhetik meg ingyenesen az érdeklődők a Hunyadi téren.

A Budapest Kertmozi honlapja: https://bpkertmozi.hu/
A Budapest Kertmozi FB oldala: https://www.facebook.com/budapestkertmozi/

Borítókép: Reisz Gábor – Rossz versek (Budapest Film Zrt.)

Kapcsolódó tartalmak