Kategória: Élhető város

Kell egy kis tuning a sportpályára?

Ma még lehet jelentkezni a Járókelő és a Budapest Urban Games grundszépítő és városmegújító pályázatára!

Július végéig lehet jelentkezni a Járókelő és a Budapest Urban Games (BUG) közös városmegújító pályázatára. A cél a városi sportpályák és grundok fejlesztése, kisebb hibáinak kijavítása. A programban részt vehet minden fővárosi lakos, közösség és civil szervezet; projektenként maximum 100 ezer forint értékű sporteszközre, felújításra lehet pályázni. A jarokelo.hu/sportrehab oldalra érkező bejelentéseket első körben a BUG szakértő csapata nézi át, a megvalósítható ötleteket közönségszavazásra bocsátják. A legtöbb voksot kapott ötletek még augusztusban megvalósulnak – az ötletgazdákkal együttműködésben. Ha csak egy háló hiányzik, vagy törött a palánk, elkopott a festés, jöhet még ma a bejelentés!

Kell egy kis tuning a sportpályára?
Fotó: BUG

A Budapest Urban Games csapata nem most először segít a fővárosi sportközösségeknek, az utcalimpia segítségével már megszépültek a Klauzál téri sportplaccok, valamint a Bikás Park streetball pályái. A projektek augusztusban készülnek el, akkor, amikor az idei BUG is elrajtol.

Augusztus 29-én amatőr és profi sportolók veszik birtokba a főváros utcáit és tereit, hogy megmutassák: a városi környezet is tökéletesen alkalmas a mozgásra. A Budapest Urban Games 2020-ban négy különböző sportágban várja a kalandra, sportolásra vágyókat. Az immáron hagyományos belvárosi Duna-átúszás mellett a Citadellán a futást és a jógát, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem előtt a street workout-ot próbálhatják ki az érdeklődők. A résztvevők biztonságáról idén új szabályok gondoskodnak. A vírushelyzet miatt a jelentkezők előre lekötött időpontokra regisztrálhatnak, hogy elkerüljék a tömegek feltorlódását a helyszíneken.

A Budapest Urban Games célja a városi sportközösségek összekovácsolása, valamint a nagyvárosi területek bevonása a sportéletbe.

„Budapest gyönyörű építészete és izgalmas turisztikai látványosságai mellett egy hatalmas sportpálya is, ha épp úgy tekintünk rá – amit érdemes megtenni. A főváros és a BUG közös célja már évek óta, hogy közelebb hozza ezeket a helyszíneket az itt élőkhöz, és használják a város köztereit mozgásra is, kortól és edzettségi állapottól függetlenül. Örömteli, amikor kisebb közösségek, civil szervezetek fognak össze és veszik kézbe Budapestet, ez szerintem nagyon jó példa, hogy így is lehet!” – tette hozzá Faix Csaba, a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A BUG-on a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a regisztrálás a BUG honlapján már elindult.

Kapcsolódó tartalmak