Kategória: Mi újság, Budapest?

Sztarenki Dóra színésznő is indul a BUG-on

Sztarenki Dóra nem menekül a kihívások elől: a színésznő augusztus 29-én életében először átússza a Dunát.

Dóra a 2020-as Budapest Urban Games arcaként vállalkozik a folyó átszelésére, amint pedig kiemelkedik Budán a vízből, egy kis szárítkozás után már indul is a Citadellára, hogy régi szenvedélyének, a jógának hódolhasson. A regisztráció a 2020-as BUG-ra ma indult el.

Idén ötödszörre is elrajtol a Budapest Urban Games (BUG), az ingyenes fővárosi sportesemény, amelyben ezúttal a klasszikusnak számító Duna átúszás mellett a futás, a jóga és a street workout is helyet kapott – természetesen mind izgalmas városi helyszíneken. Sztarenki Dóra jól megtestesíti a BUG életérzést, hiszen már gyerekként egy energiabomba volt, azóta is folyamatosan mozog és a várost sem fél használni erre a célra.

„A városban gyakran biciklivel közlekedem, jógázom, a body artot is gyakorlom, és néha – de tényleg csak ritkán – erőt veszek magamon, futócipőt húzok és megteszek egy-két kört a Margitszigeten” – magyarázta a színésznő, a BUG idei arca, aki a napokban megismerkedett az esemény pályáival, hamarosan pedig elkezdi a felkészülést a nagy kalandra.

Sztarenki Dóra színésznő is indul a BUG-on
Sztarenki Dóra (Fotó: Zoltai András)

„Úgy döntöttem, hogy augusztus 29-én megpróbálkozom a Duna átúszással. Szerintem fantasztikus lehetőség ez arra, hogy az ember a város közepén, ellenőrzött körülmények között átélje ezt a különleges élményt. A táv nem nagy, 470 méter, de a sodrás erős lesz, erre testileg-lelkileg számítani kell. Sokat úszom majd augusztus végéig, hogy kiálljam a próbát” – mondta Sztarenki Dóra.    

Sztarenki Dóra színésznő is indul a BUG-on
Sztarenki Dóra (Fotó: Zoltai András)

A színésznő régóta a jóga nagy híve, motiválja, ha csoportban űzheti a sportot, ám olykor belvárosi lakása teraszán, egyedül is elvégzi a gyakorlatokat. „Számomra a mozgás mellett a belső koncentrációt jelenti a jóga, ez az egyetlen módszer, amivel el tudom terelni a gondolataimat a mindennapi kérdésekről. A Citadellán gyönyörű környezetben jógázhatunk majd, a Gellért-hegy az egyik kedvenc helyem a városban, nagyon várom” – mondta a színésznő.

A BUG célja, hogy összekovácsolja a sportközösségeket és bemutassa, hogy Budapest a sport fővárosa is egyben. Használjuk a városi tereket sportolásra is! – ez a BUG és a Főváros közös célja, valamint a városi sportközösségek összekovácsolása. Augusztus 29-én megtelnek a terek, utcák, közösségi helyek sportolni vágyó amatőrökkel és profikkal, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A regisztráció a mai naptól (07/15) él, és az alábbi linkeken elérhető:

Jóga regisztráció
Futás regisztráció
Úszás regisztráció
Street workout regisztráció

Kapcsolódó tartalmak