Kategória: Kezdolap

A magyar kormány nem segíti a turizmus vállalkozásait Budapesten…

Gy. Németh Erzsébet, főpolgármester-helyettes volt a Budapest Te meg Én e heti podcastjának vendége. A beszélgetés apropója pedig az az új előterjesztés, amelynek értelmében a turisztikai vállalkozások ingatlanbérleti díját 70 százalékkal, a teraszok után fizetendő díjat 90 százalékkal csökkentik a fővárosi területeken. A taxisok pedig 70 százalékos engedményt kapnak a drosztdíjból.

A magyar kormány nem segíti a turizmus vállalkozásait Budapesten…
Gy. Németh Erzsébet – Humán területekért felelős főpolgármester-helyettes

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnökének 5 fő pontot tartalmazó javaslatcsomagjáról is volt véleménye a főpolgármester-helyettesnek. A javaslatokkal Nagy Elek, az Iparkamara elnöke együttműködést ajánlott a Fővárosnak a nehéz helyzetbe kerülő budapesti vendéglátóipari és turisztikai vállalkozások megsegítése érdekében.

„Azt gondolom, hogy az egész kérdéskör legnagyobb problémája, hogy a magyar kormány nem segíti a turizmus vállalkozásait Budapesten. A koronavírus járvány 98 százalékos visszaesést hozott a fővárosban. Azzal, hogy szeptember 1-jétől újra lezárták a határokat, a budapesti turisztikai és vendéglátóipari vállalkozások újra lehetetlen helyzetbe kerültek. Ha Nagy Elek, a BKIK elnöke érdemben segíteni akarna a vállalkozásoknak, akkor a magyar kormányhoz fordulna segítségért. A vállalkozásokat munkabér támogatásokkal, adókedvezményekkel kéne segíteni, életben tartani, ezek kormányzati hatáskörök” – fogalmazott Gy. Németh Erzsébet.

Podcast:


További kérdések, amelyekre választ kapunk a podcastból:

  • Miért zárja ki a kormány a pályázati lehetőségekből Budapest idegenforgalmi vállalkozásait?
  • Budapest fókuszában a jövőben is a külföldi turizmus marad?
  • Hogyan támogatja a főváros az Oltalom Karitatív Egyesületet?
  • Mi a véleménye az SZFE ügyről?

Borítókép: Práczky István/BFTK

Kapcsolódó tartalmak