Kategória: Fókuszban

Ne feledkezzünk el a jóról sem – ARC plakáton az elmúlt nehéz időszak előremutató kezdeményezései is

A minden tekintetben rendhagyó hónapok eseményei az ingyenes óriásplakát kiállításon.

Az ARC kiállítás idei központi kérdése a Hova tovább? volt – az énbudapestem.hu is erre keresi a válaszokat két plakátjával, megmutatva, hogy micsoda potenciál van a városban, és egy kis odafigyeléssel és tervezéssel még mennyi szuper dolog hozható ki Budapestből.

„El tudod mondani, hol a hova, merre a tovább? Van ötleted, hogy megmutasd másoknak is, hogy hol tartunk most? Szerinted jól változunk? Vagy szerinted is rossz irányba mennek a dolgok? Találd ki, rakd össze, mutasd meg és vegyél részt! Most ez a legfontosabb: adjunk erőt egymásnak azzal, hogy van elképzelésünk, van képünk és lehetőségünk!” – szólt a kiállítás felhívása.

Ne feledkezzünk el a jóról sem –  ARC plakáton az elmúlt nehéz időszak előremutató  kezdeményezései is

A világjárvány és karantén, a klímavészhelyzet és politikai események mellett, amelyek alapjaiban határozták meg a lakosság életét a közelmúltban, mégse feledjük el azokat a hétköznapi pillanatokat se, amikor valami jó is történt, olyan kezdeményezések is elindultak, amelyek a Hova tovább? kérdésre egy bíztató jövőképet fogalmaznak meg. Az énbudapestem.hu plakátjai is ezeket a villantják fel. 

Ne feledkezzünk el a jóról sem –  ARC plakáton az elmúlt nehéz időszak előremutató  kezdeményezései is

Ilyen volt az idei nyár nagy slágere, a megnyitott rakpart, ahol a budapestiként végre akadálymentesen sétálhattunk, randizhattunk, futhattunk, biciklizni tanulhattunk, görkorizhattunk, kutyát sétáltathattunk, élvezve a Duna közelségét és a város legszebb panorámáját, miközben az esetleges zsúfoltságtól sem kellett tartani. Ezek a szabad hétvégék megmutatták, mennyi lehetőség rejlik még a városban, hány eddig berögzült szokásunkat és módszerünket kell és érdemes újragondolni, hogy egy mindenki számára élhetőbb és biztonságosabb városban élhessünk.

Ne feledkezzünk el a jóról sem –  ARC plakáton az elmúlt nehéz időszak előremutató  kezdeményezései is

Senki nem ismeri jobban a várost, mint azok, akik benne élnek, és naponta használják, így végre itt az alkalom, hogy mindenki elmondhassa a véleményét, legyen szó akár a Nagykörút újragondolásáról, a megnyitott rakpartokról vagy éppen a parkok, terek fejlesztéséről. Bár a város is drasztikusan megváltozott a turisták eltűnésével, és mi se utazhatunk külföldre, de ez a kényszerűség szülte helyzet talán lehetőséget ad arra is, hogy más színben lássuk Budapestet. Itt az idő, hogy újra felfedezzük magunknak mennyi szépséget és izgalmat rejt, hogy kicsit turisták lehessünk az otthonunk környékén, amire a Restart Budapest kártya is épül.

Az őszinte óriásplakátok idén a Bikás-parknál láthatóak, a tárlat ingyenes és 0-24 nyitva áll mindenki számára november 1-ig. 

Kapcsolódó tartalmak