Kategória: Fókuszban

Podcast: Kiadó ház extrém paraméterekkel

Egy budapesti család lehetőségei autista gyerekkel.

A Budapest TE meg ÉN e heti podcastjában Anna és Dávid, budapesti szülők a vendégeink. Anna facebook posztjával kezdődik ez a történet, amelynek ezek voltak az első sorai:

Kedves Emberiség! Kiadó házat keresünk, extrém paraméterekkel, ezért segítségre van szükségünk. Nem mindennapi felállásban próbálunk boldogulni az élet viharos, vírusos tengerén, ezért most a hagyományos – jófogásonalbérletkeresős – módszer mellett megpróbáljuk ezt is.

Podcast: Kiadó ház extrém paraméterekkel
Brúnó és André

A történet egy kemény, harcos, mégis érzelmes családról szól. A résztvevők: Anna, aki soha nem adja fel, Dávid, aki fáradhatatlan, de érzelmes küzdő, André, a 9 éves, autizmusával és mentális sérülésével is birkózó pankrátor és Brúnó, a 7 éves „legkisebb” fiú. Hozzájuk tartozik még Logan, a mentett kutya, Kacor király és Cicike, a két macska. Anna posztját eddig 53 ezren osztották meg. Sokan számlaszámot kértek, mások segítséget ajánlottak.

Lett is számlaszám:
https://gogetfunding.com/andrebiztoskozeg

Egy facebook csoport is megszületett. Egy közösség, amely összehozza a segítőket és a rászorulókat:
https://www.facebook.com/groups/1026014317913628/?ref=share

Olyan ez minden egy tündérmese, ugye? Pedig nagyon nem az… A szerető édesanya munkavédelmi fülvédőben küzd – a halláskárosodást elodázva – a családjáért. Dávid altatás és buszozás közben megír lopva egy-két munkahelyi anyagot. Közben időről időre kihívja az üvegest, ha André véletlenül betöri az ablakot. A nagyszülők pedig segítenek, ahol csak tudnak…

Döbbenten nézik, amikor a világnapokon a politikusok vidám posztokban azt írják: „Akkor jó a világ, ha színes!”

PODCAST:

Anna: Imádjuk a gyerekeinket, és bármennyire is fura, de nem cserélnénk senkivel. Mégis, van az életünknek egy fájdalmas oldala, amit az ellenségemnek sem kívánok, nemhogy magamnak.

Podcast: Kiadó ház extrém paraméterekkel
Dávid, Anna, André és Brúnó

Dávid: A nagymamámnak az van a fejében, hogy André majd megtanul beszélni és sakknagymester lesz. Amikor ül mellettem a buszon és veri az üveget, az utasok azt gondolják, hogy miattam nem lesz kardiológus a gyerek. „Valaki túl liberális volt az etetőszéknél, apuka!”

Furcsa lesz, amit mondok, de most, hogy a tolerancia virágkorát éljük, a másság kezd felértékelődni. Pedig a sok nehézség önmagában nem boldogság. És mindenkinek van néhány jó ötlete. Hihetetlen, hogy egy-másfél év alatt hányan mondták el, hogy hol rontottam el…

Ezúttal nem írjuk le, hogy milyen kérdésekre kaptok választ a podcastban. Hallgassátok végig, nagyon izgalmas és tanulságos lesz. És segítsetek az önrészben, ha tudtok.

Kapcsolódó tartalmak