Kategória: Mi újság, Budapest?

Reagáltunk a pandémiára: alapítottunk egy új zenekart

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a Budapest Te meg Én podcast e heti vendégei, a művészházaspár a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál műsorfolyamában – október 14-én – brácsaduóval lép fel a főváros új rendezvényhelyszínén, a Tesla Loftban.

A művészek beharangozzák a koncertjüket, és további CAFe Budapest eseményeket ajánlanak a kortárs művészetek rajongóinak. Az is elmesélik, hogy mitől izgalmas hangszer a brácsa.

De ennél sokkal többet megtudhatnak a podcast hallgatói. Bepillanthatnak Kokas Katalin és Kelemen Barnabás otthonába, ahol az egyik percben egy koncert áll össze, a következőben pedig kiderül, hogy egy másik elmarad. A külföldön is tanító Kelemen Barnabás közben egyik negatív covid-tesztet prezentálja a másik után. Ebéd és vacsora készül, gyerekek jönnek-mennek, tanulnak, zenélnek. Ez a podcast igazi családi pezsgéssel van tele.

Reagáltunk a pandémiára: alapítottunk egy új zenekart
Kokas Katalin és Kelemen Barnabás – Fotó: Emmer László

Podcast:

Arról is szó esik, hogy ebben az évben a kamarazenei kategóriában a Gramophone Classical Music Awards 2020-as győztese lett Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Vilde Frang, Nicolas Altstaedt és Alexander Lonquich közös lemeze. A Veress Sándor 1954-es vonóstrióját és Bartók Béla 1903-as C-dúr zongoraötösét bemutató lemez már a BBC Music Magazine díját is elnyerte.

Amit még megtudhatunk a podcastból:

Milyen eseményeket ajánl Kokas Katalin és Kelemen Barnabás?
Mi történik mostanában a Fesztivál Akadémiával?
Hogyan lehet egyik világsztárt a másikra cserélni, ha a járványhelyzet megkívánja?
Hogyan néz ki Joshua Bell manhattani lakása?
Hogyan élhette túl anyagilag egy komolyzenész a tavaszi teljes bezártságot?
Hogyan lett filmszínész a házaspár lánya, és miről szól a film? (segítünk… egy világvírusról)

Kapcsolódó tartalmak