Kategória: Kult

Nyáry Krisztián tárlatvezetése a Városháza Parkban

Nyáry Krisztián író és Faix Csaba online tárlatvezetésben mutatják meg a 100 szóban Budapest köztéri kiállítását a Városháza Parkban!

Köztéri kiállítás nyílt a 100 szóban Budapest történetíró pályázat idei legjobb sztorijaiból a Városháza Parkban, amit most Nyáry Krisztián író és a Budapest Brand csapatát igazgató Faix Csaba mutat be online közvetítésen keresztül. A videót nézve azok is az urbánus tárlaton érezhetik magukat, akik a jelenlegi helyzetben nem tudják meglátogatni a Városháza Parkot.

A járványhelyzet miatt idén rendhagyó módon, online hirdették ki a 100 szóban Budapest történetíró pályázat eredményét november 17-én. A hetedik éve meghirdetett pályázatra bárki beküldhetett egy legfeljebb 100 szóból álló saját művet, amelynek valamilyen módon kapcsolódnia kellett Budapesthez. A felhívásra most rekordmennyiségű, 2500 történet érkezett, a zsűri ebből választotta ki az általuk legjobbnak ítélt 13 novellát.

Idén először ezekből a pályaművekből különleges, köztéri kiállítás is nyílt a Városháza Parkban. A legjobbnak ítélt alkotások óriásplakátokon olvashatók el decemberig, a park szegélyét alkotó palánksorra pedig időtálló módon került fel az elmúlt hét év három-három legjobb, 100 szavas alkotása, egyfajta retrospektív tárlatot képezve a szabad téren.

Nyáry Krisztián író Faix Csabával, a Budapest Brand nZrt. vezérigazgatójával látogatta végig a kiállított történeteket november 18-án. A kötetlen tárlatvezetés célja az volt, hogy online közvetítés keretében mindenkihez eljuthasson a különleges kiállítás híre és a megjelenített novellák. A beszélgetés során izgalmas részletek hangzanak el az idei pályázatról és a történetmesélés fontosságáról, és még a 2020-as legjobb 100 történetet összefoglaló POKET zsebkönyvet is bemutatják.

A 100 szóban Budapest történetíró pályázat és a hozzá kapcsolódó köztéri kiállítások a Mindspace csapatának szervezésében valósultak meg. A projektet a Budapest Brand Nonprofit Zrt. és Budapest Főváros Önkormányzata támogatta.

Kapcsolódó tartalmak