Kategória: Mi újság, Budapest?

Ünnepeld Budapest 147. születésnapját a virtuális térben is!

Az Almássy-palota, a Hadik-ház, a Szilágyi Dezső téri református templom és a Margitszigeti palackozóüzem, illetve egy szabadon választott helyszín szerepel a MineBudapest legújabb pályázatában, vagyis ezeket lehet megépíteni a virtuális térben, a Fővárosi Önkormányzat gyerekeket célzó online programjában.

Idén is tovább folytatódik Budapest felépítése a világ egyik legnépszerűbb online játékterében, a Minecraftban, 6-16 éves gyerekek és fiatalok bevonásával. A Fővárosi Önkormányzatnak ezzel a programmal az a célja, hogy játékos formában, az általuk már jól ismert online világban mozogva fedezzék fel és ismerjék meg Budapest egyes városrészeit, nevezetes épületeit, vagy akár a közvetlen lakókörnyezetüket.

A 8. kerületi, úgynevezett Mágnásfertályon álló Almássy-palota, a Bartók Béla utat szegélyező legendás Hadik-ház, a színpompás Zsolnay cserepekkel fedett Szilágyi Dezső téri református templom és a Margitszigeti palackozóüzem bauhaus épülete mind Budapest történelmének, változatos építészeti korszakainak ikonikus építményei. Bármelyiket is választjuk, megépítésük által újra megelevenedik annak a sok-sok évtizednek a története, amelyek formálták, alakították városunkat – és amely múltra büszkén gondolunk vissza a születésnapján is.

Ünnepeld Budapest 147. születésnapját a virtuális térben is!
Margitszigeti ásványvíz-palackozó

A résztvevőknek az 1:1 méretarányban történő építkezéshez előzetesen fel kell mérniük és meg kell ismerniük az általuk kiválasztott terület, illetve épület méreteit, jellegzetes jegyeit. Ehhez a www.minebudapest.hu weboldalon kapnak segítséget, de a cél az, hogy ők maguk kutassanak és nézzenek utána az építészeti sajátosságoknak. A világ számos városa mellett így hamarosan bejárhatóvá, megismerhetővé válik Budapest is ebben a térben.

Ünnepeld Budapest 147. születésnapját a virtuális térben is!
Budapest a virtuális térben is épül

A játékkal továbbra is minél több fiatalt szeretnének megszólítani, ezért ismert hazai YouTube videós gamerek bevonásával folyik a népszerűsítés és a kommunikáció. ZsDav, DoggyAndi, IceBlueBird és Chabinho is a szakmai zsűri tagjai, az ő segítségükkel kerülnek kiválasztásra az elkészült, és a weboldalra feltöltött építmények közül azok, amelyek végül teljessé teszik a MineBudapest világát.

A legújabb pályázat 2020. november 17-én – Budapest születésnapján – startol, az építményeket pedig december 31-ig a MineBudapest weboldalára kell feltölteni, ezt követően a videósok bírálják el és választják ki a legjobbnak ítélt alkotásokat. Az első három legügyesebb építész idén is díjazásban részesül; értékes nyereményeket kapnak a munkájukért.

További információ és regisztrációs lehetőség: www.minebudapest.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/minebudapest

Kapcsolódó tartalmak