Kategória: Kult

Valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm képviseli Magyarországot a 93. Oscar-díjon

Horváth Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre filmje indul a legjobb „nemzetközi filmért” járó arany szoborért.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz egy magyar orvosba, és hátrahagyva sikeres amerikai karrierjét, Budapestre költözik, hogy új életet kezdjen a férfivel. Ám a nő hiába várja a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.  

Horváth Lili különös atmoszférájú filmje a velencei fesztiválon debütált nyár végén, azóta töretlen a diadalmenete, nem csak a magyar mozinézők körében, de Antalyában Stork Natasa elnyerte a legjobb színésznő díját, Varsóban a magyar filmet a kritikusok nemzetközi szövetsége zsűrije a FIPRESCI díjjal tüntette ki. Arany Hugó fődíjat nyert Chicagóban, az Egyesült Államok legnagyobb múltú fesztiválján, és a fődíjjal együtt három trófeával tért haza a spanyolországi Valladolid nagy presztízsű filmfesztiváljáról, és legutóbb a philadelphiai filmfesztiválon is megkapta a legjobb játékfilm díját. 

A hivatalos magyar Oscar-nevezésről döntő hattagú bizottság egyhangúlag döntött a magyar Oscar-nevezésről, írja a Nemzeti Filmintézet közleményében.

Kapcsolódó tartalmak