Kategória: Budapest Kids

Szinte ingyen utazhatnak a gyerekek a Libegőn és Siklón egész decemberben

Jelképes összegért, egy 100 Ft-os jeggyel utazhatnak a Siklón 14, a Libegőn 18 éves korukig a fiatalok.

Mind a két különleges eszköz idén ünnepli egy-egy kerek évfordulóját. A fiatalabb, a Libegő 50 éve nyitott meg, és a drótkötélpályájával a 1040 méter távolságot és 262 méter szintkülönbséget hidal át.  A karbantartási napok (a páros hetek hétfői napjai)kivételével  a Zugligeti Libegő a hét minden napján nyitva, decemberben 10:00-15:30 óra között. A 3 éves kor alatti gyerekek ingyen, a 3-18 éves közöttiek pedig decemberben a kedvezményes jeggyel utazhatnak. 

Szinte ingyen utazhatnak a gyerekek a Libegőn és Siklón egész decemberben
Fotó: Soós Bertalan

A város szívében a Várhegyre felkapaszkodó Siklót 1870-ben, a világ második ilyen jellegű közlekedési eszközeként adták át. Az eleinte még valóban tömegközlekedési igényeket kielégítő újdonságot – amellyel gyorsan feljuthattak a várnegyed hivatalaiba – hamar megkedvelték, számos neves utasa is akadt, így Ferenc József és családja. Margit és Gellért névre keresztelt kocsijai  technikai modernizálás után is megőrizték az eredeti a háromlépcsős, fülkés elrendezést, ma is békebeli hangulatot kelt bennük az utazás. Decemberben 10:00 – 18:00 között van nyitva (pénztárzárás 17:50) a Sikló, itt a gyerekjegyek életkorát itt a  Libegőnél kissé szigorúbb korhatárral 14 évnél húzták meg. 

Szinte ingyen utazhatnak a gyerekek a Libegőn és Siklón egész decemberben
Fotó: bkv.hu

Mindenki járványügyi biztonsága érdekében kérik ezeken a járműveken is a Kormány, illetve a területileg illetékes önkormányzatok által hozott óvintézkedések betartását, amelyekről piktogramok tájékoztatnak a Budavári Sikló és a Zugligeti Libegő területén is (maszkviselés, távolságtartás). Kézfertőtlenítő használata is biztosított.

Forrás: BKV Zrt. közleménye

Kiemelt kép: bkv.hu

Kapcsolódó tartalmak