Kategória: Kult

Digitális és interaktív a Radnóti Magazin negyedik lapszáma

A Radnóti Színház éves magazinjának negyedik lapszáma interaktív megoldásokkal segíti a közönséggel való kapcsolattartást.

Negyedik alkalommal jelenik meg a budapesti Radnóti Színház saját kiadványa, a Radnóti Magazin. Ebben az évben azonban a járványhelyzetre reagálva egy digitális, ráadásul interaktív formátumot választott a színház a nézőkkel való kapcsolattartásra, a legfontosabb újdonságok közlésére, és a színház társulatának bemutatására.

A közönséggel való kapcsolattartás 2020-ban szükségszerűen az online térbe költözött, ahonnan az új év első hónapjában sem tud visszalépni a fizikai térbe. A Radnóti Színház ezért úgy döntött, hogy évente megjelenő kiadványának, a Radnóti Magazinnak a legújabb lapszámát kifejezetten virtuális formában alkotják meg. Ezáltal a nézőkkel a színházi évad második felében is közel tudnak maradni egymáshoz, egyfajta vizuális, informatív lenyomatot nyújtva számukra a születendő bemutatókról és a színház szellemiségéről.

Fontos feladata a magazinnak, hogy a Radnóti Színház színészeit fotóművészek portréin keresztül ismerhessék meg az olvasók. Az idei kiadvány Bácsi Róbert László képeit tartalmazza, ahogy a társulat tagjait a szabad ég alá, természeti környezetbe helyezte.

Sodró Eliza (Fotó: Bácsi Róbert László)
Sodró Eliza (Fotó: Bácsi Róbert László)

A kiadvány tartalma

Szintén folytatódik a kortárs irodalom képviselete a színház mellett a lapban is: idén először új verseket olvashatnak az érdeklődők, amelyek a korábbi prózai szövegekhez hasonlóan itt jelennek meg először. Hasonlóan személyes funkciót lát el az újság Egy kérdés rovata, ahol a társulat színészeitől olvashatók személyes gondolatok, akár a karanténtól, akár a színészi pálya választásáról.

Rendkívüli újdonságot jelent a digitális kiadvány esetében az, hogy a nézők valóban interaktív módon navigálhatnak a tartalmak között, amelyek az évad során folyamatosan fognak bővülni. Az új bemutatókról videóinterjúkat nézhetünk meg, plakátgifeket és előadásfotókat böngészhetünk, de számos új előzetes és tartalmi hivatkozás is érkezik még.

A Radnóti Magazin negyedik lapszámának borítója (Forrás: Radnóti Színház)
A Radnóti Magazin negyedik lapszámának borítója (Forrás: Radnóti Színház)

A Radnóti Magazin kiadvány negyedik éve jelenik meg a Marquard Media együttműködésével, Yann Baillieul art direktor irányításával. 2018-ban a második lapszám komoly reklámszakmai díjat is nyert a Kreatív Médiadesign versenyén. A digitális polcra most a teljesség kedvéért kikerültek az előző három évad kiadványai is, amelyek itt lapozhatók.

Kapcsolódó tartalmak