Kategória: Élhető város

Hétvégente újra nyitva a pesti alsó rakpart!

Idén először most szombaton, március 27-én nyílik meg a pesti alsó rakpart a Margit híd és a Közraktár utca között.

Megnyitjuk a gyalogosok számára hétvégén a pesti rakpartot, ezzel azt segítve, hogy ne alakuljanak ki csoportosulások, ne gyűljenek össze sokan a legnépszerűbb kirándulóhelyeken. A rakpartot érintő beruházások elindításáig ezentúl minden hétvégén birtokba vehetik a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok.” – írja a főváros közleménye.

Idén először most szombaton, március 27-én nyílik meg a pesti alsó rakpart a Margit híd és a Közraktár utca között, ezt követően pedig minnden hétvégén birtokba vehetik a gyalogosok, futók, gurulók egészen addig, amíg a Lábnchíd felújítása, a rapart északi réséznek felújítása, vagy más munkák miatt le nem kell zárni egyes részeket.

Hétvégente újra nyitva a pesti alsó rakpart!
Fotó: Soós Bertalan

A fontosabb információk röviden:

  • A rakpart szombaton reggel 6 órától vasárnap este 7 óráig lesz lezárva az autós forgalom elől.
  • Kérjük, hogy minden járványügyi szabályt tartsanak be, amikor a rakpartra és bármilyen más szabadtéri helyszínre látogatnak! Viseljék a maszkot, tartsanak egymástól védőtávolságot, figyeljünk oda egymásra és magunkra!
  • Kérjük, hogy ne autóval érkezzenek a rakpartra és más helyszínekre, részesítsék előnyben a gyaloglást és a kerékpározást!

Budapesten közel 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is tudunk a távolságtartás járványügyi szabályait betartva sétálni vagy sportolni.

Aki nekivágna a rakpart felfedezésének, annak ajánljuk figyelmébe Zubreczki Dávid online végigjárható sétáját a setaljvelunk.hu oldalon.

Hétvégente újra nyitva a pesti alsó rakpart!
Fotó: Soós Bertalan

Kapcsolódó tartalmak