Az Országos Kéktúra Budapesti szakaszán

Az Országos Kéktúra Budapesti szakaszán

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az Országos Kéktúra legendás túraútvonallá érett napjainkra. A fővárosban élők számára ezért különös büszkeség, hogy a népszerű túraútvonal Budapest hegyvidékén is áthalad.

Kálmán Teréz és Szilvási Péter futva vágtak neki a teljes Kéktúrának, így természetesen a budapesti szakaszt is teljesítették. Így írnak az élményeikről:

Elkopott pecsétek, fényesre járt turistautak, sosem látott mennyiségű ember a kék jelzésen. Ez a Pilis és a Budai, az Országos Kéktúra talán legnépszerűbb szakasza(i). Mert közel van. Mert központi. Na és persze, mert szép.

Nagy-Szénás (550m) csúcsán hosszan élvezzük a mindig fújó szél frissítő hatását, majd elindulunk a lejtőn. Zsíros-hegyRemete-hegyMáriaremete és végül Hűvösvölgy. Megérkezvén a völgybe tudjuk, hogy innen csak felfelé van. És hát igen. A kék jelzés, ha nem is olyan határozottan, mint a sárga, de emelkedik. Bekapcsolódunk a futók által csak Panoráma körként emlegetett Guckler Károly túraútba, az Árpád-kilátónál vetünk egy pillantást a városra, majd a Fenyőgyöngye után tovább kaptatunk felfelé a 485 m magas Hármashatár-hegyre. Pecsét, majd pár méterrel később a kilátó. Vétek lenne nem felmenni, merthogy mindent látunk. Nemcsak Budapestet, de az aznapi etap végét is: Dobogókőt. Jah. Messze van…

HHH Guckler kilátó / ©Bárhogy is legyen, mozogj!

A teljes, Dorog-Visegrád szakasz (amely Budapestet is érinti) leírását itt olvashatod…

Instant túra a 3H-n…