Kategória: Budapest Kids

Egy sportos nap az I. kerületben

Bár a főváros egyik legkisebb kerületét legtöbben elsősorban egy kellemesen nyugis séta céljából keresik fel, mi arra buzdítunk, hogy húzz sportruhát, futócipőt, és ismerd meg a kerület sportos oldalát!

Össze is állítottunk egy tökéletes, egynapos „edzéstervet” a számodra az I. kerület területén. Az edzésen 0-99 éves korig bárki, akár az egész család részt vehet, ha szeretitek a természetet, a közös játékot és nem riadtok vissza egy kis testmozgástól.  

Bemelegítés játékosan

Kezdjük az átmozgatást egy rövid családi tornával, a Gellért-hegy I. kerülethez tartozó szegletében. Majdnem a hegy tetején, a Bérc utcában találjátok a mesés Vuk játszóteret, ahol – ha nem lenne annyi izgalmas helyszín a környéken – egészen napnyugtáig játszhatnának a gyerkőcök, a felnőttek pedig lélekben készülhetnek fel a nap további, még aktívabb programjaira.

Egy sportos nap az I. kerületben
VUK játszótér / © Budavári Önkormányzat Facebook oldala

A bemelegítés a Naphegyen található Czakó utcai Sport- és Szabadidőközpontban folytatódhat, és itt végre a felnőttek is labdába rúghatnak a focipályák egyikén, valamint edzhetnek a szabadtéri fitnesz-eszközökön, míg a család többi tagja a lenyűgöző kilátást nyújtó futópályán gyűjti a kilométereket.

A bemelegítés egy másik változata a Vérmezőn abszolválható. Futóknak, kutyát sétáltatóknak, és csúszdázni, mászókázni vágyó gyerekeknek is tökéletes helyszín, mielőtt intenzívebb sportos kalandokra szánjátok magatokat.

Edzés, míg a nap lemegy

Az igazi edzéshez csak pár lépést kell tenni a Czakó utcából és nincs messze a Vérmező pályáitól sem. A helyszín nem más, mint a Tabán, és az itt található régi-új sportpálya a Rácz fürdő szomszédságában, a két hatalmas, minden korosztály számára izgalmas, természetbe illeszkedő, rézsűs kialakítású játszótér, valamint a sok-sok eszközt biztosító kültéri fitnesz park. A Tabán a futók számára is igazi csemege a kis lankáival, árnyas fáival, rézsűs elhelyezkedésével; nem véletlenül tartják itt edzéseiket a Tabáni Spartacus SKE tájfutói.

Egy sportos nap az I. kerületben
Ha a várból kitekintene a királylány az itt edző szép szál vitézekre… / © Rab László

A közelmúltban jelentős zöldítésen – gyepesítés, fatelepítés – átesett park valódi oázisként lüktet a városi nyüzsiben, és tényleg megtalálható benne minden, ami egy mozgékony gyerkőcöt (vagy felnőttet) leköthet. Őszintén szólva azt is megértjük, ha innen egyáltalán nem akartok majd tovább állni, és a nap hátralévő részét itt töltitek.

Levezetés dunai panorámával 

Ha mégis vágytok egy kis csendre, nyugalomra, a nap zárásaképpen egy teljes ellazulást kínáló programot ajánlunk. Levezetésképpen térjetek be a Rudas Gyógyfürdőbe, ahol péntek délután 1-től, szombaton és vasárnap az egész család gondtalanul fürdőzhet, a nagyobbak pedig akár a pénteki és szombati 22:00-03:00 óráig tartó éjszakai fürdőzésre is vállalkozhatnak.

Egy sportos nap az I. kerületben
Rudas Gyógyfürdő / © Rudasfurdo.hu

Kapcsolódó tartalmak