Kategória: Élhető város

A veréb és a cinke találkozása a 8. kerület falfestményein

A veréb és a cinke találkozik egy falfestményen a 8. kerület duplatűzfalain

Mi a jobb annál, mint mikor egy lepusztult tűzfal megszépül, és ezentúl, aki ránéz, az egy vidám, színes képet talál ott, amin dús növényzetből madárka röppen elő? Na mi a jobb ennél? Két színes kép előröppenő madárkákkal, amik minden szárnycsapásukkal tisztítják a levegőt (hiszen ez a mű is légtisztító festékkel készült).

Csapó Ádám írása, fotók: neopaint

Az Illés utca 20. szám alatti ház tűzfal festése a Budapest-Józsefváros Magdolna-Orczy Negyed Szociális Városrehabilitációs Program része, amit az Európai Unió finanszírozott. A pályázat 2db, összesen 152m2 felületű tűzfalat érintett. Egy szakmai bizottság a lakók bevonásával választotta ki a nyertest, ami a 3 tervvel is pályázó neopaint lett. 

A két terv, ami nem nyert:

A lakógyűlésen még “Cinke és veréb növényekkel, napfelkeltével és napnyugtával” címre hallgatott a kép, amit a grafika megálmodója, Brunszkó ‘Nikon’ László “Az estét a mezei veréb, a nappalt pedig a széncinege hozza el nekünk” címre módosított. Az alkotók képenként 6 napot töltöttek az állványokon, dacolva időjárással és kíváncsiskodó tekintetekkel.

Hogy a két madárka min dolgozik éppen éjt nappallá téve, azt mindenkinek a fantáziájára bízzuk.

Ha lemaradtál, itt és itt írtunk a nyár eddigi tűzfalmegszépítéseiről, itt pedig egy podcastot hallgathatsz meg az urban artról.

Kapcsolódó tartalmak