Kategória: Budapest Kids

Idén is lesz Libegők Éjszakája júliusban – már kaphatóak rá a jegyek

Július 16-án hatodik alkalommal rendezik meg a Libegők Éjszakáját, amire a jegyek már megválthatók a Földalatti Vasúti Múzeumban.

Július 16-án a BKV is csatlakozik az immáron hatodik alkalommal megrendezett Libegők Éjszakája eseményhez. A budapesti Zugligeti Libegőre már megválthatók a retúrjegyek a Földalatti Vasúti Múzeumban. 

Különleges élményben lehet része annak, aki július 16-án, szombaton ellátogat a Libegők Éjszakájára – a város esti panorámája egészen szokatlan szögből és helyről csodálható meg. A csak erre az alkalomra szóló retúrjegyek július 1-től elővételben, 3000 forintért megvásárolhatók a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeumban.

Idén is lesz Libegők Éjszakája júliusban – már kaphatóak rá a jegyek

Július 16-án, a Libegők Éjszakáján a Zugligeti Libegő 19 órától éjjel 1 óráig (00.30 percig lehet a völgyállomásról a hegyállomásra utazni) szállítja utasait.

Közlekedés a Zugligeti Libegőhöz ezen az éjjelen: a 291-es autóbusszal a Nyugati pályaudvarról, menetrend szerint és az R158-as retró autóbusszal a Széll Kálmán térről (sűrített járatokkal). Az R158-as autóbusz a Széll Kálmán tér és Zugliget között fog közlekedni és csak a két végállomáson áll meg (köztes megállókban nem).

Idén is lesz Libegők Éjszakája júliusban – már kaphatóak rá a jegyek
Fotó: Czerkl Gábor

A budapesti Libegőt 1970. augusztus 20-án adták át. A turisták körében is népszerű személyszállító drótkötélpálya mindössze 15 perc alatt felér Budapest legmagasabb pontjára, a János-hegyre. Az 1040 méter távolságon és 262 méter szintkülönbségen átívelő kábelvasút egy nyilvánosan meghirdetett névpályázaton kapta a Libegő nevet. A „libegőzés” egész évben közkedvelt program, amely egyedülálló panorámával szolgál minden kirándulni vágyónak.

Kapcsolódó tartalmak