Kategória: Budapest Kids

Szelfizz a sárga óriáscicával és barátaival!

Környezetvédelmi megfontolásból kiállított, reciklikált, de cuki állatokat láthatunk a Millennium Parkban. Lehet őket fényképezgetni, amíg szét nem futnak.

Egyszer volt, hol nem volt, ott, ami a Boráros téren túl van, de a Nemzeti Színház hajóépületén még innen, ott, ahol az ősrégi HÉV menetszelében befektetési bankárok telefonálgatnak, élt 3 cica: egy sárga, egy zöld és egy pink. Egyszer csak úgy döntöttek, hogy szeretnének találkozni legjobb barátaikkal, a vizslakölykökkel, akik narancs, lila és zöld színekben pompáztak.

Csapó Ádám írása és fotói

Kitalálták, hogy Adj király katonát! fognak játszani, és hogy ne gondolja senki, hogy a színes kutyák és macskák ősi ellenségek, ezért összekeverednek és mindenki mindenki ellen lesz.

Már majdnem elkezdtek játszani, amikor egyszerre surrogást és csoszogást hallottak. Nem tudták mire vélni a hangokat, amíg meg nem pillantottak egy nagyon lassan mozgó, óriási kék pacát. A kék paca aztán lassan kisebb és nagyobb foltokra esett szét. Majd újabb órák elteltével már egyértelműen ki lehetett venni, hogy egy csigacsalád rohant feléjük, ahogy csak bírt.

A csigák szerettek volna beállni játszani, az idáig a közelben bujkáló madárkák azonban csak erre vártak. Máris bőszen nyalogatták a szájuk szélét az óriási vacsora láttán. Mielőtt a kutyák és a cicák válaszolhattak volna a csigamamának, vagy a madárkák közelebb reppenhettek volna a terített asztalhoz, megjelent egy újabb alak. Egy ember volt az, aki csak úgy idesétált.

Szelfizz a sárga óriáscicával és barátaival!

A színes állatok közismerten nem mozognak (pláne nem játszanak Adj király katonát!) az ember jelenlétében, úgyhogy azonnal megmerevedtek. Alig ment odébb az az alak, megjelent egy másik, aztán egy harmadik és így megy ez azóta is – egyszerűen mindig van ott valaki. A kis színes állatok pedig megkövülve várják, hogy végre nyugodtan játszhassanak kicsit, ha nem hiszitek, járjatok utána!

Mi ez valójában?

Az újhasznosítható, környezetet többé nem terhelő állatszobrokat a Lechner Ödön fasornál (Millennium Park) lehet rajtakapni játék közben. A Cracking Art engedte szabadon őket azért, hogy Milánó, Szöul és New York után Budapesten is jól érezhessék magukat, minket pedig elgondolkoztassanak a természethez fűződő, egyáltalán nem zökkenőmentes kapcsolatunkról. Elgondolkozni Augusztus 24-ig lehet, utána a cuki kis állatok máshova költöznek játszani.

Kapcsolódó tartalmak