Kategória: Élhető város

Parkoló autók helyett ingyenes minikoncertek – októberben jön az „Új körút”

Október 7-13. között kölcsönveszünk 10 parkolóhelyet, ahol hét napon át koncertek és közösségi programok várnak mindenkit.

Idén október 7-13. között megváltozik a Székely Mihály – Kazinczy – Szentkirályi utcák hangulata és arculata. A Budapest Tuning Nagypályás projektje keretében kölcsönveszünk 10 parkolóhelyet ezen a tengelyen és parkletekre cseréljük őket, ahol hét napon át koncertek és közösségi programok várnak mindenkit. Gyere el az „új körútra” és próbáld ki milyen másképp használni a várost!

Éppen a Nagy- és Kiskörút között helyezkedik el az Üllői úttól az Andrássyig húzódó félkör, amiben a pályázók meglátták a lehetőséget. 

Parkoló autók helyett ingyenes minikoncertek – októberben jön az „Új körút”

A hosszú távú céljuk egy olyan belső, sétálós körút létrehozása a Székely Mihály – Kazinczy – Szentkirályi utcák összekötésével, ahol jó találkozni, beszélgetni, programokon részt venni, a szomszédok ismerik egymást, a helyiek aktívak … vagyis ahol egyszerűen jó lenni!

Számos világváros értelmezi – és osztja fel – újra a város tereit: ahol korábban kocsik sorakoztak, ott most parkok, utcabútorok, közösségi terek alakultak. A Nagykörút és a Kiskörút közötti területen évek óta megindult egy kulturális – és közlekedési – forradalom: a Kis Távolságok Városa Alapítvány egy újabb köztes körút megrajzolásával és forgalommentesítésével kívánja ösztönözni a közösségi térhasználatot ezekkel a multifunkcionális mikroszínpadokkal.

Parkoló autók helyett ingyenes minikoncertek – októberben jön az „Új körút”

A tíz színpadot a házszámok alapján is megtaláljátok, de mindegyik kapott valami fantáziadús nevet is, a Neonparádétól az Igéző szemekig. A hét nap alatt délután 5 és este 8 között 32 fellépő együttes, duo, akusztik formáció vár titeket, az Aurevoir.-tól és a Négyessy Kvartetttól a Muzsik és Volkován át Okos Violáig és Móser Ádámig minden műfaj és stílus képviselteti magát, legyen az folk, rock, jazz vagy latin.

A három utcában a nappali térhasználat oly mértékű ösztönzése a cél, hogy a régóta kiadó üzlethelyiségek iránti kereslet megjelenjen és egy emberközpontú, az interakciókat elősegítő, térhasználat tekintetében „lassú”, városi rekreációra ideális, fenntartható közlekedés vonatkozásban pedig rendkívül hatékony körút jöjjön létre – írják a projektről a honlapon. 

Az összes programokat ITT találjátok a Facebook-eseményt pedig ITT, a részletekről pedig a Kis Távolságok Városa oldalán tudok tájékozódni. 

Kapcsolódó tartalmak