Kategória: Kult

Lázár tesók – Az Esti Kornél akusztikus énje

Lázár Domokos és Lázár Ágoston. Ők a Lázár tesók. Domokos három évvel idősebb, mint Ágoston. Ezért aztán csak 1 év különbséggel kerülhetett be az Esti Kornél nevű Mezőtúrról induló, izgalmas zenekarba. Amikor már betöltötte a 15-öt. A két testvér négy éve kezdett el duóban zenélni, amikor úgy érezték, van annyi személyes mondanivalójuk, amellyel érdemes kiállni a színpadra. Két gitárral, két énekhanggal. Akusztikus hangzással és sok új színnel.

Nagyon mások, mégis hasonlóak: Domokossal és Ágostonnal a Budapest Te+Én két műsorvezetője, Veress Dóri és Gellért Gábor beszélgetett.

Lázár tesók – Az Esti Kornél akusztikus énje
Lázár tesók – Fotó: Bátori Gábor Jim ‘sinco’

Először arról beszéltünk, miért olyan nehéz országosan ismertté válni…

Sok ismerősünk – aki játszott külföldön – azt tapasztalta, hogy a világ más tájain, ha az emberek azt látják, hogy jön a város valamelyik klubjába egy ismeretlen zenekar, elmennek megnézni. Kíváncsiak. Nálunk ez nem jellemző. Kevéssé vagyunk nyitottak az új dolgokra.

Lázár tesók – Az Esti Kornél akusztikus énje
Ezt csak úgy lehet csinálni, hogyha az ember nagyon azt érzi, hogy ezt kell csinálnia. És mi nagyon ezt éreztük. A visszajelzések pedig jöttek. Nagyon fontosak a pozitív visszajelzések, mert sokszor még mindig bizonytalanok vagyunk. Jó-e amit csinálunk?

Az Esti Kornél sikeréről…

Az Esti Kornélnak meseszerű forgatókönyve volt. Megnyertük az összes tehetségkutatót, amin elindultunk. Sokan felfigyeltek ránk. Például Lovasi András is. Mi voltunk az előzenekar a Kispál szigetes búcsúkoncertjén és a búcsúturnén is. Megismert minket a közönség. Ebben az időszakban az alternatív zenének volt egy felfutása. A Petőfi Rádió hallgatható zenét játszott, és volt a műfaj körül egy komoly pezsgés. Ez már nincs, a most induló zenekarok nincsenek könnyű helyzetben. Emellett a szabadidőnk 100 százalékát a zenére fordítottuk. Akkor is, most is.

Podcast – Hallgasd meg!

A Lázár tesók koncertjeiről…

Ülünk ketten a színpadon, nem tudunk belekapaszkodni a hangerőbe és a barátainkba, akikkel együtt zenélünk az Esti Kornélban. Egymásra utaltan muzsikálunk. És ez az egész hangulat mindenben ott van. Mások a számok. Mások a szövegek. Mivel egymással zenélünk, sok közös élmény jut eszünkbe. A család, gyerekkor, az öregedés. Más dolgok jönnek elő a zenében, a hangulatokban.

Lázár tesók – Az Esti Kornél akusztikus énje

A Lázár tesók január 11-én koncerteznek az Akváriumban. Ha esetleg valakit kíváncsivá tettünk…

Kapcsolódó tartalmak