Kategória: Fókuszban

Idén is jön a városi ötletpályázat, a Budapest Tuning

Töltsd meg a várost az ötleteddel! 2023-ban folytatódik a tavaly sikeresen debütált Budapest Tuning ötletpályázat! Különleges városélményt nyújtó kulturális programok, művészeti produkciók és kísérleti városi projektek megvalósítására írt ki 2023-ban is pályázatot a Budapest Brand, melyre március 1-től április 3-ig lehet jelentkezni. A szervezők a projekteket az ötletgazdákkal együttműködésben valósítják meg.

A Budapest Tuning ötletpályázat izgalmas szabadtéri aktivitások, találkozási pontok és közösségi funkciók létrejöttét ösztönzi szerte a városban. A pályázat célja, hogy a kiválasztott projektek új, rendhagyó városhasználati helyzeteket teremtsenek, akár időszakos vagy kisebb léptékű végleges beavatkozások megvalósításával.

Sok emlékezetes és minőségi közösségi program jött létre a tavalyi Tuning által; ilyen volt Gyabronka Józseffel a Dante a Gellérthegyen, a Zenélő piacok, a nyárzáró Roller Disco a Sirály sétányon, a Népszínház-negyedről alkotott képet formáló Külkörút, a Budapest Bike Maffia – „Nekünk a Balaton” programjáról nyílt fotókiállítás vagy az Budapest Open Mic. Az összes nyertes és megvalósult ötlet ITT található.

<strong>Idén is jön a városi ötletpályázat, a Budapest Tuning</strong>

Pályázati kategóriák
A projektek megvalósítására most is két kategóriát hozott létre a Budapest Brand: pár napos szabadtéri, kulturális-közösségi programok tervezésére a maximális összeg projektenként bruttó 3 millió forint, a nagyobb léptékű, közösségi aktivitás szervezését is magában foglaló, rendhagyó városélményt nyújtó, a város tereit közvetlenül formáló projektekre pedig bruttó 10 millió forintot adnak. Az érdeklődőket a www.budapesttuning.hu weboldalon digitális tudástár, nyomtatványok mintái, szakemberek tippjei és javaslatai is várják a költségtervezéstől a közterületfoglalásig, de a kommunkációban is segítséget kapnak.

Töltsd meg a várost az ötleteddel!
A kreatív és egyben megvalósítható ötleteket pályázat formájában 2023. április 3-ig várják a Budapest Tuning pályázati felületén, ahol egyénileg vagy csapatban, de akár a lakóközösséggel együtt is lehet pályázni, a szervezők civil szervezetek, egyesületek, városi kollektívák, fesztiválszervezők, kis- és nagyvállalkozások jelentkezését is várják. A sikeres projektek 2023. június 1. és október 31. között valósulnak meg szerte Budapesten.

További hírek, aktuális információk a budapest.tuning instagram oldalon elérhetőek!
Weboldal: www.budapesttuning.hu

Kapcsolódó tartalmak