Kategória: Budapest Kids

TOP 5 családbarát termelői piac

A BudapestKids oldalunkon megkérdeztünk titeket, és a segítségetekkel felkutattuk az 5 legklasszabb, legkedvesebb termelői piacot, ahol kifejezetten szívesen látják a családokat, gyerekeket is, és ahova a gyerekek is szívesen mennek. A lista szubjektív és semmi esetre sem rangsor. Örömmel vesszük további olvasnivalók ajánlását posztunkhoz írt kommentben!

  1. Római Parti Piac

A kiváló termelői élelmiszerek és ínyencségek mellett kézműves portékával, programokkal és persze a Római-part közelségével várják a szervezők a családokat szombatonként, a Nánási udvarban. Most ugyan átmenetileg szünetelnek ezek a szolgáltatások, de a játszótér és a rohangálásra kiváló terepen túl kézműves gyereksátor, illetve pónilovaglás is a piac rendszeres és kedvelt eleme szokott lenni.
Szombatonként 8-13:00 között.

Helyszín: III. kerület, Nánási út 47-49.
Facebook oldal

TOP 5 családbarát termelői piac
Fotó: Római Parti Piac

  1. Pancs – gasztroplacc és Pancs Bakáts Market

Szombatonként a megújult és autómentessé tett Bakáts tér, vasárnaponként pedig a Tűzoltó utcai kézműves söröző, az Élesztőház alakul át (ős)termelői piaccá, ahol az etikus és egészségtudatos bevásárláson túl a “Közösségi asztal” alkalmak részesei is lehetünk. Közös alapanyag beszerzés (helyben), amelyből a havi gasztro-házigazda főz, együtt ebédelés, ismerkedés. Egyszóval egy komplett gasztro-közösségi élmény.

Szombatonként 9-14 óra között
Helyszín: Bakáts tér

Vasárnaponként 9-14 óra között
Helyszín: IX. kerület, Tűzoltó utca 22.
Facebook oldal

TOP 5 családbarát termelői piac
Fotó: Pancs – gasztroplacc


Czakó Termelői Piac

Szuper minőségi termelői piac a Tabán legöregebb házában, a Czakó Kertben. A piac ideje alatt a termelői finomságokból készült reggelivel és ebéddel vár minket a Czakó Kert séfje. Provanszi életérzés Budán. Nagy szeretettel várják, hívják a gyerekeket is.

Szombatonként és vasárnaponként 8-14:00 között.
Helyszín: I. kerület, Czakó utca 15.
Facebook oldal

  1. Szimpla Háztáji Piac

A romkocsmák romkocsmája, a turisztikai zarándokhellyé avanzsált Szimpla Kert igazi megosztó helyszín a budapestiek körében, de azzal csak egyetérteni lehet, hogy a vasárnapi háztáji piac hamisítatlan termelői portékát tesz elérhetővé a belvárosban, a helyszín nyújtotta atmoszféra pedig unikális. A gyerekek (is) tátott szájjal futtatják végig a szemüket az felturbózott ódon falakon, különleges berendezésen és fedezik fel a sok-sok érdekes részletet. A vásárt mindig élőzene kíséri és gyerekfoglalkozásokat is szoktak tartani. A piaccal egyidejűleg minden vasárnap ismétlődő Közös Lábos közösségi, jótékonysági főzés részeseiként pedig igazán fontos dolgokról tanulhatnak.


Vasárnaponként 9-14:00 között.

Helyszín: Szimpla Kert, VII. kerület Kazinczy utca 14.
Facebook oldal

TOP 5 családbarát termelői piac
Fotó: Szimpla Háztáji Piac

  1. Hunyadi téri piac

Egy igazi öreg motoros a fővárosi piacok között, ennek megfelelően természetesen patinás vásárcsarnokkal (1897-ben, Czigler Győző tervei alapján épült). A kimondottan (ős)termelői piac azonban az épület előtt, a téren kapott helyet, ahol 82 árusító asztalnyi minőségi finomságból válogathatunk. Remek választás gyerekekkel, hiszen a bevásárlás előtt és után is betérhetünk a játszótérrel, sportpályával, szökőkúttal, árnyas padokkal, bringázásra csábító úthálózattal és piknikezésre is alkalmas gyepes placcokkal gazdagon ellátott, tisztán, rendezetten tartott parkba.

“Nagy termelői piac” péntek-szombatonként 7-14:00 között.
Helyszín: VI. kerület, Hunyadi tér

Kapcsolódó tartalmak