Kategória: Budapest Kids

TOP 5 piknikező hely

A BudapestKids oldalunkon megkérdeztünk titeket, és a segítségetekkel felkutattuk az 5 legklasszabb piknikező helyet a városban. A lista szubjektív és nem rangsor. Örömmel vesszük további olvasnivalók ajánlását posztunkhoz írt kommentben!

TOP 5 piknikező hely
Fotó: Caitlin Delohery / Unsplash

  1. Kopaszi-gát

Az Összekötő vasúti hídtól délre elnyúló “félsziget” a Lágymányosi-öböl és a Duna között a legmagasabb igényeket is kielégítő vízparti park, rengeteg fával, gyönyörűen karbantartott gyepes placcokkal, játszótérrel, egységes arculatú, modern és nagy teraszos vendéglátó épületekkel, amelyekben akár a majszolni valót is beszerezhetjük az önfeledt természetben ücsörgéshez.

TOP 5 piknikező hely
Fotó: Soós Bertalan / BVA
  1. Margitsziget

Ezúttal sem hagyhatjuk ki a listánkból: a jó öreg, ezerarcú Margitsziget piknikező helyként is toplistás. A Nagyrét tágas “közösségi terében” vagy a számtalan árnyas, fás rész valamelyikének kellemes rejtekében is leteríthetjük a pokrócunkat. Minden alkalommal garantált kiszakadás és feltöltődés a város és a Duna kellős közepén.

TOP 5 piknikező hely
Fotó: Soós Bertalan / BVA

  1. Olimpia Park

Remek választás kisgyerekeseknek, hiszen a (bel)város kellemetlenebb tényezőitől és a végtelen szökésre csábító hívó szavától kerítéssel védett területen a város egyik legizgalmasabb játszótere mellett egy gondosan rendben tartott tágas, füves terület vár ránk és piknikkosarainkra.

TOP 5 piknikező hely
Fotó: Soós Bertalan / BVA

  1. Kós Károly tér

Sok minden másért is, de a Kós Károly térben összpontosuló-csúcsosodó Wekerletelepért mindenképpen érdemes ellátogatni Kispestre. Varázslatos manófalva a városban egy óriási, gyönyörű, minden hájjal megkent parkkal. Kihagyhatatlan kategória.

  1. Rákóczi Kert – Családok Parkja

Korábban bringás placcként is figyelmetekbe ajánlottuk már a csepeli önkormányzat nagyszabású beruházásaként létrejött korszerű, annak tisztaságát, a parkban pihenők nyugalmát biztosító “szigorú” házirend mentén üzemeltetett Rákóczi Kertet, amely ténylegesen minden igényt kielégít, ha a friss levegőn töltött családi szabadidőről van szó.

TOP 5 piknikező hely
Fotó: budapest.hu

Kapcsolódó tartalmak