Kategória: Fókuszban

5 különleges szabadtéri dizájn-, vintage- és növényvásár a hétvégékre

Kiskertpiac, WAMP, gardrób és vintage vásárok és zsibizés – események, amelyek nagyon hiányoztak már az elmúlt hónapok alatt.

A jó idővel és a korlátozások lazításával végre elérkezett az ideje a szabadtéri vásároknak és piacozásnak is. Válogatásunkban találtok mindent – növényvásárt, ha a konyhakertet vagy erkélyt díszítenétek, ruhavásárt, ha környezettudatosan frissítenétek a gardróbotokat, és dizájn és vintage bútorvásárt is, ha valami egyedi és különleges dolgot szeretnétek levadászni otthonra.

Bartha Dorka írása. 

kiskertpiac 

MIKOR: május 30. vasárnap, 10:00-18:00

HOL: MOMkult Sirály sétány, Csörsz u.18.

Virágos nyárindító Budán: a kiskertpiac első, rendhagyó eseménye is végre itt van! A piacon a növények szerelmesei kedvükre válogathatnak: lesznek kertészetek különleges kínálattal, virágok közvetlenül a termelőktől, kertészeti megoldások, hogy minél szebben pompázhassanak a kertek, balkonok.

5 különleges szabadtéri dizájn-, vintage- és növényvásár a hétvégékre
5 különleges szabadtéri dizájn-, vintage- és növényvásár a hétvégékre
Kép forrása: kiskertpiac

De a növénykék mellett natúrkozmetikumok, fenntartható háztartási kellékek és természetes dizájn alkotások is várnak titeket és persze a gasztró finomságok sem maradhatnak el. 

A belépés ingyenes, a rendezvény kutyabarát! Az eseményt az aktuális szabályok szerint, odafigyeléssel rendezik meg. az orrot és szájat eltakaró szájmaszk használata a rendezvény teljes területén kötelező.

Piacok Napja és WAMP

MIKOR: május 30. vasárnap, 11.00-19.00

HOL: Budapest, Erzsébet tér és Deák Ferenc tér

Hatalmas közösségi piaccá változik a belváros szíve is a hétvégén. Hazai dizájnerek és alkotók termékei, új és vintage darabok, természetes alapanyagokból készült kozmetikumok, termelői gasztro finomságok, a zero waste és környezetbarát élet kellékei mind-mind megtalálhatóak lesznek a téren.

5 különleges szabadtéri dizájn-, vintage- és növényvásár a hétvégékre
Kép forrása: Piacok Napja

A vásár mellett lesznek gyereknapi programok, workshopok, és a Nem Adom Fel Alapítvány standjánál lehetőség van a járvány miatt nehéz helyzetbe került szervezeten, és velük együtt a családokon, gyerekeken is segíteni. A vásár alatt szívesen fogadnak elsősorban tartós élelmiszereket, és tisztálkodó, higiéniai termékeket, illetve jó állapotban lévő kreatív eszközöket, ceruzákat, színezőket, festékeket, játékokat stb., amit a piacon a Nem Adom Fel Alapítvány standjánál lehet majd leadni.

BG BudaPesti Gardróbvásár

MIKOR: június 5. szombat, 10.00-16.00

HOL: Bobek Garden, Kazinczy utca 53.

Megújítanád a ruhatáradat, vagy régóta keresel valami extra darabot, de kerülöd a az újonnan vásárolt fast fashiont és szívesebben válogatnál mások szeretett kincsei között? Hamarosan itt van a belváros egyik legnagyobb használtruha vására, ahol mindig valami különlegességre bukkanhatunk.

Nem csak a pénztárcánkat kíméljük, de a környezetet is nagymértékben óvjuk ezzel, hogy használt ruhákat vásárolunk, hiszen a textilipar máig hatalmas terhelést jelent a környezet számára. A vásáron ruhák, cipők, kiegészítők egyaránt lesznek az árusoknál, és az ismertebb fast fashion márkák mellett a designer holmik is felbukkannak. 

Mivel fedett kerthelyiségben lesz a vásár, így oltott-oltatlan vendégeket is fogadnak természetesen szigorúan maszk viselése mellett. 

Vintage Outfit Market 

MIKOR: június 6. vasárnap, 11.00-16.00.

HOL: Rácskert, Dob utca 40. 

Újra tombol a retro, a susifelső és a nagygalléros ingek, de a 80-as évek után lassan visszaköszön a 90-es évek divatja is, a haspólókkal és trapézokkal. Hol máshol találhatnánk autentikusabb darabokat, mint a harmadik alkalommal megrendezett hatalmas vintage ruhavásáron? A városban amúgy egymástól távol lévő különböző vintage boltok, butikok kínálatuk legjavával most mind egyetlen helyen lesznek megtalálhatóak.

5 különleges szabadtéri dizájn-, vintage- és növényvásár a hétvégékre
Kép forrása: Vintage Outfit Market/Sandor Bikali Photography

Az eseményre elővételesen VIP jegyek is válthatóak (1990,- huf), ezekkel 11-től bemehetünk, de déltől ingyenes az esemény. A járványügyi szabályokat itt is mindenki tartsa figyelembe!

Zsibiszombat a Filipben

MIKOR: 2021. június 19.szombat

HOL: Filip (Népsziget) 1044 Budapest, Zsilip u. 9.

Már májusban elindultak a különleges hangulatú és helyszínű zsibiszombatok a Népszigeten, ahol a bútor és lakberendezési vásár mellett izgalmas vendégelőadókkal varázsolnak igazán piacozós hangulatot a szigetre. Akár ha új asztalt, vagy csak pár színes csetreszt, apróságot vadászunk, itt garantáltan egészen egyedi kincsekre bukkanhatunk. 

Az esemény az aktuális járványügyi intézkedésnek megfelelően, a védelmi előírások betartásával látogatható.

5 különleges szabadtéri dizájn-, vintage- és növényvásár a hétvégékre
Kép forrása: Filip

Kapcsolódó tartalmak