Kategória: Hackthecity cikkek

Éjszaka a Városházán – egész hétvégés adatvizualizációs hackathont szervez a Főváros február végén

A számok beszélnek, Te érted?

„Hack the City” címmel rendez költségvetés-vizualizációs hackathont a Főváros. A péntektől vasárnapig tartó verseny győztesei (az egyéb nyeremények mellett) akár 100 000 forintot is hazavihetnek.

A Főváros a budapestieket szeretné bevonni a városfejlesztés távlati céljainak meghatározásába, és a hétköznapi kihívásokra is igyekszik a civilekkel együttműködve megoldást találni. Vagyis, képletesen megfogalmazva, igyekszik tágra nyitni a Városháza kapuját, és lebontani a hivatal vastag falait, hogy mindenki érezhesse, tudhassa: a város vezetői nem a fejük felett döntenek, hanem nyitottan, átláthatóan, partnerségre törekedve.

A 2022. február 25-27-én megrendezendő, egy teljes, az Újvárosháza épületében eltöltött éjszakát is magába foglaló megmérettetésre 3-5 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők, a jelentkezők szakterülete pedig szándékuk szerint a lehető legszélesebb spektrumot fedi le: nem csupán informatikus fejlesztők, hanem bölcsész és más kreatív szakmák képviselőit is várják.

Éjszaka a Városházán – egész hétvégés adatvizualizációs hackathont szervez a Főváros február végén
Az Újvárosháza díszterme, Budapest díszközgyűléseinek helyszíne. (Fotó: Kovács Tamás)

A versenyre egyénileg is lehet jelentkezni, az egyénileg jelentkezőket csapatokba osztjuk, és így vehetnek részt a megmérettetésen. A győztes csapatok fejlesztéseit a Városháza használni fogja, hogy saját kommunikációs csatornáin segítse Budapest költségvetésének minél hatékonyabb, látványosabb és érthetőbb bemutatását.  

További információkért és jelentkezéshez keresd fel az enbudapestem.hu/hackthecity oldalt. Jelentkezési határidő: 2022. február 16. 23:59.

Kapcsolódó tartalmak