Kategória: Kult

Halas Dóra: Meg kell tanulnunk felszabadultan, egészségesen énekelni!

A Soharóza egy kórus, de sokkal több annál: egy közösség kreatív emberekkel, akik gyakran énekelnek. Ezen a hétvégén három napon át… azaz három hajnalon át lehet találkozni velük, itt. Nagyot sétálni, hallgatni és dalolni, megnézni a napfelkeltét Budapest három csodálatos pontján. A programsorozat neve: „Határtalan nap”. A túrák helyszínei: Róka hegy, Naplás tó, Hármashatár-hegy. A Budapest Te+Én podcast vendége: Halas Dóra, a Soharóza tiszteletbeli elnöke.

Halas Dóra: Meg kell tanulnunk felszabadultan, egészségesen énekelni!
Napfelkelte próba, Naplás tó kilátó

Miről beszélgettünk? Felelősségvállalásról, ránk zuhanó és minket agyonnyomó felelősségről. Emberi kapcsolatokról és az emberi kapcsolatok hiányáról. Szeretetről és szeretetből való elengedésről. Tudásról és semmit sem tudásról. Eltévedésről és az út megtalálásáról. Gyereknevelésről és önmagunk folyamatos neveléséről. Az értékek felismeréséről, értékteremtésről, értékmegőrzésről, az értékek irigységmentes átadásáról. Bizonytalanságról és a bizonytalanságból felépülő bizonyosságról. Belső és ebből fakadó örök szépségről, amelynek fénye van. (Erről nem beszéltünk, ez csak úgy volt.)

„Mindenkinek jó a hangja. Az adottságaink persze mások, de mindenkiben van egy hang, amellyel jól és egészségesen lehet énekelni. Csak beépül egy csomó automatizmus az évek során. Érzelmi traumákból, érzelmi stresszhatásokból. A mi kultúránkban nincsen benne, hogy felszabadultan, egészségesen énekeljünk. Pedig ez a legfontosabb, nem az, hogy szépen szóljon!” – mondta Halas Dóra a podcastben.

„Tanulni nagyon fontos dolog. Bármeddig is jutottam, nem mondhatom meg senkinek, hogy mit csináljon, ha én magam sem tudom, hogy merre menjek tovább…”

Halas Dóra: Meg kell tanulnunk felszabadultan, egészségesen énekelni!
Napfelkelte próba, Hármashatár-hegy

Podcast – hallgasd meg!

Kapcsolódó tartalmak