Kategória: Fókuszban

Ha belefogok valamibe, akkor benne vagyok testileg, lelkileg!

Simon Kornél és a Budapest Te+Én műsorvezetői – Veress Dóri és Gellért Gábor – régi ismerősök, hiszen valamennyien dolgoztak az Est Fm-ben és a Radiocaféban. Kornél akkoriban jött fel Szegedről Budapestre. Színiiskolába járt, esténként pedig nagy kedvvel rádiózott. A lányok már csak a hangja miatt is azonnal beleszerettek.

Ha belefogok valamibe, akkor benne vagyok testileg, lelkileg!
Simon Kornél

Milyen az életed most?

Szakmailag voltam már feljebb is, lejjebb is. Amikor a Centrál Színházban voltam társulati tag, szinte minden este játszottam. A zenés vígjátéktól kezdve a Shakespeare drámákig mindent kipróbálhattam. 8-10 futó előadásban, 20-25 este játszhattam. Most szabadúszó vagyok, kevesebbet állok színpadon. Csak olyat csinálok, amelyre felkérnek és kedvem van hozzá. Vagy olyat, amit én vagy a Dorkával együtt találtunk ki, és a számomra kedves emberrel, a feleségemmel állhatok egy színpadon.

Egyre többször vállalsz rendezői feladatot…

Először a „Vízkereszt, vagy amit akartok” című Shakespeare darab közben jött meg az érzés. Nagyon kicsi szerepet kaptam, volt időm nézni a próbát. Néztem és fejben rendeztem. Rájöttem, hogy ezt régóta szeretném. Jött a „Hangvilla titka” című mesejáték, jó szerepet kaptam benne, de én Szegeden nagyon sokáig gyerekdarabokban játszottam, és ehhez már nem volt kedvem. Bementem Puskás Tamáshoz, az igazgatómhoz, és mondtam neki: tudom, hogy még nincs rendezője ennek a darabnak! Lehetnék én? Gondolkodott egy napot, aztán felhívott és azt mondta, hogy lehetek. Akkor megijedtem.

Ha belefogok valamibe, akkor benne vagyok testileg, lelkileg!
„7 éves korom óta szeretnék zenélni”

Csak a színház érdekel?

Hatodikos koromban volt az első zenekarom. Volt egyetlen koncertünk és egyetlenegy számunk. Nem futottunk be, ez elkedvetlenített. Mostanra raktam ezt rendbe magamban. Találkoztam egy régi barátommal, húsz éve barátok vagyunk és mindkettőnknek lett valamennyi szabadideje és néhány számkezdeménye. Arra jöttünk rá, hogy ha ezt most nem csináljuk meg, akkor nem lesz belőle az életünkben már semmi. A zenekar neve: Bughris.

Milyen zenét játszotok?

A ’80-90-es évek stílusában játszunk… ha a szövegeket is tekintetbe vesszük… intellektuális punkzenét.

Az milyen?

Ez egy jó kérdés. Ezt sajnos csak egy Bughris koncert tudja megválaszolni. 11 saját számunk már van. Ennyivel már lehet koncertezni. Főleg, hogy lesz mellé egy kis próza, esetleg egy kis versmondás, stand up… úgy már egész estés bulit is lehet tartani.

Podcast // Hallgasd meg!

Kérdések, amelyekre a podcast választ ad:

  • Milyen hangszeren játszik Simon Kornél?
  • Tényleg játszik rajta?
  • El lehet játszani egy darabot háromszáz alkalommal?
  • Van olyan színész, aki felolvasni jobban tud, mint játszani?
  • Van olyan színész, aki felolvasni is, játszani is tud? (persze, hogy van)
  • Hány szerepet játszik Kornél Szily Laci darabjában?
  • Milyen Lukács Miklóssal egy színpadon játszani?
  • Milyen rendező ő?
  • Mi van akkor, ha egy rendezőnek éppen semmi sem jut eszébe?
  • Mi van akkor, ha az ember elkezdi unni magát a színpadon?
  • Mitől lesz az ember jó színész?
  • Lesz-e új közös családi bemutató?

Kapcsolódó tartalmak