Budapest dalai a Margitszigeti szökőkút repertoárján

Budapest Főváros Önkormányzata második alkalommal hirdette meg a BUDAPEST DAL pályázatot, a kezdeményezéssel pedig nemcsak Budapest lett gazdagabb, színesebb, de a versenyben résztvevők dalai is viharos gyorsasággal kerültek a nagyközönség elé, és kaptak lehetőséget arra, hogy megismerjék, megszeressék őket. A pályázat kapcsán hat ismert magyar előadó kapott felkérést: Janicsák Veca, Tóth Gabi, Majoros Péter – Majka, Vastag Csaba, Szikora Róbert és a New Level Empire. Mellettük öt hely maradt szabadon, végül Mága Jennifer mellett döntöttek a szavazók.

Már a Margitszigeten is hallhatóak a BUDAPEST DAL 2019 versenyzőinek zeneszámai. A Fővárosi Önkormányzat az idén második alkalommal meghirdetett pályázatának kettős célja láthatóan teljesült: egyrészt valóban az egész város megismerheti, nemcsak a győztes, Mága Jennifer feat. Burai: Bennünk a győztes című dalát, de több díjazott és döntős szerzeménye is egész nyáron hallható a szökőkút hazai és világslágerei között. Így a Közönségdíjas Tóth Gabi & Majka – Mi éltünk című szerzeménye, valamint az idei Budapest a Fiatal Tehetségekért díj nyertese, Oliver From Earth – A világ az enyém című dala is színesíti a repertoárt.

A Margitsziget ráadásul nemcsak egy szeretett látványosság, a város százezreket vonzó parkja, de a hazai sportélet egyik központja is. 2019-ben Budapest Európa Sportfővárosa, ezért is hirdették meg a dalversenyt úgy, hogy elsősorban sportolásra alkalmas, pörgős, motiváló ritmusú, jó hangulatú dalokat vártak a versenybe, tehát most ez a két küldetés is találkozott.

Áprilisban indul a szezonja, és minden év október 31‑éig működik. Műsorában óránként hangzik fel egy-egy zenei blokk.