Csobbanj, Budapest!

Július 3-án megtöltötték a megújult Dagály Fürdőt a budapesti családok, ahol minden korosztály talált magának kedvére való vizes sportot az egész napos Csobbanj, Budapest eseményen. A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat részeként, a  Budapesti Vízilabda Szövetség, a Budapesti Úszó Szövetség és a Budapesti Búvár Szövetség közreműködésével szervezett rendezvényen úszni, búvárkodni és vízilabdázni is lehetett többek között olyan sportolókkal, mint Gyurta Dániel, Gangl Edina, Dr. Kiss Gergely, Kósz Zoltán és Gergely István.

IMG_7278

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGyorsan megteltek a medencék a 10 órai nyitás után a Dagályban. A tomboló hőség és a változatos programok sok szülőt és gyermeket kicsábítottak a kívül-belül megszépült fővárosi fürdőközpontba, ahol ezen a napon az úszás mellett a búvárkodás és a vízilabda kapta a főszerepet. A bátrabbak együtt csobbanhattak a medencébe Gyurta Dániellel, aki úszástechnikai tanácsokkal is ellátta az érdeklőket. A vízilabdázás fortélyaival pedig azok ismerkedhettek meg közelebbről, akik Gangl Edina, Kiss Gergely, Kósz Zoltán és Gergely István társaságában a kapura lövést, a csapatjátékot gyakorolták a 25×25 méteres vízilabda medencében.

Szintén sokakat vonzott a Budapesti Búvár Szövetség által felállított mobil merülő henger. Ebben a gyerekek és a szülők együtt merülhettek a profi búvárok segítségével. Két merülés közt a Római SE és a Városgazda Utánpótlás Akadémia kezdő, haladó, illetve már válogatott szintű úszóinak bemutatóját lehetett megcsodálni, ami után mindenki a kedve szerint megpróbálhatta megismételni a látottakat a vízben.

A vizes sportokkal való ismerkedés mellett a látogatók a vetélkedőkön is örömmel vettek részt, akik közül a legjobb eredményt elérők értékes nyereményekkel lettek gazdagabbak a nap végére.