Szívmelengető filmben vár vissza minket Budapest

Szívmelengető filmben vár vissza minket Budapest

A kulturális és turisztikai szektort megviselő helyzetben indult kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy a magyar fővárosnak csak együtt tudunk különleges hangulatot adni, és Budapest alig várja, hogy visszatérjen az élet az utcákra, és a közösségi terekre.

A videóban a korábban pezsgő, élettel teli, de jelenleg üres várost a zene, a tánc és a fények harmonikus kompozíciója tölti meg reménnyel, várakozással. A látványban főszerepet a főváros olyan ikonikus helyszínei kapnak, amelyek mindig is emberektől nyüzsgőek voltak, átmenetileg pedig szürreálisan üres arcukat mutatják. Csodálatos napfelkeltében jelenik meg a Budai Vár, a csendes Hősök tere, vagy a leeresztett medencékkel álló Széchenyi Fürdő.

A kortárs koreográfus Feledi János tánca és Lukács Miklós cimbalomművész játéka különleges dinamikával tölti meg a kihalt várost, abban a reményben, hogy a veszély helyét hamarosan visszafoglalja a Budapestre jellemző, barátságos fővárosi zsivaj.

Végh Vozó Zoltán rendező filmjével a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ azoknak kíván üzenni, akik látogatóként, vagy lakosként szeretnék visszakapni Budapestet. Az ismert turisztikai látványosságok vagy rejtett részletek így kerülnek most a világ szeme elé. A város így éli meg a tavaszi újjászületést, és visszavárja az otthonülőket. 

A Fővárosi Önkormányzat és a BFTK két hete a #Light4U! kampány elindításával a kiürült szállodák ablakaiból küldött biztatást mindenkinek, most pedig az üres tereket bejáró művészekkel erősíti ezt meg – Budapest megvár és visszavár, hiszen közösen tesszük különleges élettérré, azzá amiért igazán szerethető város.

#budapestmegvár   #vigyázzunkegymásra

Alkotók:
Koreográfia, tánc: Feledi János
Zene, cimbalom: Lukács Miklós
Rendező: Végh Vozó Zoltán
Operatőr: Dobóczi Balázs
Rendezőasszisztens: Balogh Péter
Gyártásvezető: Sváb-Kovács Szilveszter
Drón: Timár Mátyás, Komporday Tamás (Karnevál Film)
Steadicam: Szilágyi Róbert
Focus Puller: Kamerda Károly
Segédoperatőr: Muskovszky András
Smink: Bánovics Marcsi
Playback: Mucsi Gergő
Vágó: Szeremi Balázs
VFX: Ribarits Richárd
Colorist: Merényi Zsazsa
Sounddesign/mastering: Bozsko András

Facebook: https://www.facebook.com/visitbudapest/videos/523613571661757/