Budapest Restart: Gondoljuk újra a város tereit!

Budapest Restart: Gondoljuk újra a város tereit!

Múlt héten hat részes beszélgetéssorozat indult a főpolgármester állandó részvételével „Budapest Restart” címmel. A második részben (05.28-án) szó volt többek között arról, hogy a Budapest Film vezetése a város minél több pontján szeretne júniustól kertmozikat létrehozni és arról is, hogy szeptember végéig minden hétvégén a gyalogosoké lesz a pesti alsórakpart.

A sorozat állandó szereplője Karácsony Gergely főpolgármester, aki szakértőkkel beszélget a Budapest Városháza Facebook-oldalán, élő streamen keresztül. Ezúttal Mautner Zsófia, gasztroblogger és Dúll Andrea környezetpszichológus voltak a beszélgetőpartnerek. Moderátor: Krizsó Szilvia újságíró, televíziós műsorvezető.

A mai témák között szerepelt például, hogy a fővárosi tulajdonú Budapest Film Zrt. vezetése február óta készül arra, hogy a meglevő mozikon kívül a város minél több pontján kertmozikat is létrehozzon. A város szabadtéri, zöld felületeinek használata és a közösségi filmnézés élménye júniustól egyidejűleg is lehetségessé válik. A Budapest Kertmozi program részeként sorra nyílnak meg a közösségi kertmozik, hogy a főváros lakói ne csak a közparkokat, hanem ezzel együtt a mozijaikat és a mozizás örömét is minél előbb visszakaphassák.

Karácsony Gergely bejelentette azt is, hogy a főváros a tervek szerint szeptember végig minden hétvégén átadja a rakpartot a gyalogos és kerékpáros forgalomnak, és különböző programokkal várják majd az érdeklődőket, amint véget ér a járványhelyzet.

Forrás: budapest.hu, Budapest Városháza facebook