Újranyitott kiülős helyek Budapesten

A kijárási korlátozás eltörlésével kezd éledezni a város és vele együtt mi is. Nem csak a különböző budapesti intézményekbe kezd visszatérni az élet, hanem a teraszos éttermekbe, kávézókba, bárokba és egyéb vendéglátóhelyekbe is.

Végre eljött az idő, hogy jól öltözötten, illatfelhővel körülvéve ülhessünk a szépen megterített asztalokhoz, hogy újra kacskaringós szívószállal vagy a legkülönbözőbb formájú és színű poharakból szürcsölhessük koktéljainkat,  hogy végre nem papír vagy műanyag dobozokból, hanem igazi tányéron fogyaszthatjuk el a kiválasztott fogást, hogy visszaküldhetjük a kávét, ha túl erős, hogy inthetünk a pincérnek és kérhetjük az ajánlását, na és persze, hogy tulajdonképpen a kisujjunkat sem kell mozdítania ahhoz, hogy jót együnk. Aki szereti a gasztronómiát, az bizonyára ezeket az apró mozzanatokat is hiányolta az elmúlt hónapokban, nem csak az ízeket. Lássuk, hol élhetjük újra át mindezt.

Budapest központjában, az Erzsébet téren várnak mindenkit a város népszerű nyári találkozóhelyei, az Akvárium Terasz és a Fröccsterasz, a Nyugati pályaudvar tövében az elmúlt évek új üdvöskéje, a ZSIRÁF, a bulinegyedben, a Nagymező utcában pedig az Apacuka Kávéház Étterem Varieté. Érdemes ellátogatni a Pozsonyi útra is, ahol számos hely terasza nyitott újra, köztük a bolttal is rendelkező Sarki Fűszeres és a mindig izgalmas BABKA. Újra megcsodálhatjuk a gyönyörű rakpartot is, miközben a KIOSK impozáns teraszán ücsörgünk, vagy a Bálna teraszán a számos vendéglátóhely egyikében. Már nagyon várja a vendégeket a kockás abroszos Pántlika a Városligetben, a Kopaszi Gáton pedig a legtöbb helyszín, köztük a Vakvarjú Beach Bistrot és a Le Bistrot is. A külvárosi, ikonikus Fellini Római Kultúrbisztró is megnyitotta a kapuit, ahogy még sok más hely a Római parton, így ott is visszatért a régi atmoszféra. Budán pedig már látogatható az elegáns Larus Étterem és a nyugatosok egyik kedvence is, a Hadik terasz.

Kiülésre, teraszozásra fel!

Fotókredit: KIOSK