Ingyenes gyerektábort finanszíroznak a budapesti fürdők vezetői

Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezetői úgy döntöttek, hogy fizetésük egy részét budapesti gyerekek ingyenes nyári táborozására ajánlják fel. Az így befolyt összegből egy pénzügyi alapot hoztak létre, amelyből 4 budapesti strandon olyan fővárosi gyerek nyári táboroztatására adnak lehetőséget, akiknek a szülei Budapesten a koronavírus elleni küzdelem első vonalában dolgoztak és álltak helyt.

A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőben, a Palatinus -, a Római- és a Paskál strandfürdőben június 29. és augusztus 14. között – hét turnusban – mintegy 500 I – VI. osztályos általános iskolai tanuló élvezheti majd a nyár örömeit teljesen ingyenesen. Ezt Szűts Ildikó a BGYH Zrt. vezérigazgatója jelentette be.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes arra hívta fel a figyelmet, hogy a járvány alatt kevés szó esett a gyerekekről, akik tudomásul vették, holott lehet, meg sem értették: nem mehetnek közösségbe, nem mehetnek iskolába, nem találkozhatnak a barátaikkal, és a szüleikkel sem tudnak úgy időt tölteni, mint eddig.

Kik segítenek?

A táboroztatás megszervezésében a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt partnerei a B.B. Swimming Sport Kft. és a Szabad Úszó Sportsuli és Sportszolgáltató Bt, amely cégekkel hosszú évek óta együttműködnek.

Az ötszázból mintegy száz helyet saját dolgozóik gyermekeinek biztosítanak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezetői – részvételükről a jelentkezés és a rászorultság alapján a szakszervezettel közösen dönt a társaság.

Kiknek a jelentkezését várják a további 400 helyre?

A Fővárosi Önkormányzat intézményeinél dolgozó szülők igényelhetik az ingyenes részvételi lehetőséget. A felajánlás elsősorban a gyermeküket egyedül nevelő édesanyáknak és édesapáknak és szociálisan rászoruló családoknak szól, amelyekben egyik vagy mindkét szülő olyan intézményben dolgozik, amely intézményre különösen nehéz feladatok hárultak a koronavírus járvány elleni küzdelemben.

A részvevők kiválasztása rászorultsági elveken alapul. Elsőbbséget élveznek a több gyermeket egyedül nevelő szülők, a gyermeket egyedül nevelő szülők, a több gyermekes családok, az alacsony egy főre jutó jövedelemmel rendelkező családok. A Részvételi felhívást és a Jelentkezési lapokat a Főpolgármesteri Hivatal juttatja el saját intézményei vezetőihez, annak érdekében, hogy a legrövidebb időn belül az intézményekben dolgozó érintettek értesülhessenek a lehetőségekről és pályázhassanak.

Az ingyenes nyári táboroztatás strandfürdőkre lebontott keretszámainak meghatározásánál messzemenően figyelembe vették a fürdőkre és strandokra kiadott új, a járványveszély miatti biztonsági eljárások és intézkedések maradéktalan betartását.

Forrás és fotó: Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt.