TOP 5 skatepark Budapesten

BudapestKids facebook oldalunkon megkérdeztünk benneteket, és a segítségetekkel megkerestük Budapest 5 legmenőbb görpályáját, ahol erre dedikált helyen, ideális körülmények között gyakorolhatnak a városi, gurulós-ugratós extrém sportok kisebb és nagyobb kedvelői. A lista szubjektív és semmi esetre sem rangsor. Örömmel vesszük további klassz ugrató terepek ajánlását posztunkhoz írt kommentben!
Lássuk!

1. Erzsébet téri „Erzsi” Skatepark

Sok kritika érte elődjét, majd 2019 októberében megnyílt a mind esztétikailag, mind funkcionalitásában és biztonság tekintetében is megújult Belvárosi Extrém Sportpálya az Erzsébet téren, amely továbbra is az egyik legnépszerűbb deszkás találkozó- és gyakorlóhely a városban.
1051 Budapest, Erzséb

2. Boráros Skatepark

Ugyancsak belvárosi helyszín a deszkával, görkorival, rollerrel vagy BMX-szel gurulni, ugratni vágyóknak a IX. kerületi Boráros téren és a Nehru Park között, a Petőfi híd alatt helyet kapott skatepark.
1097 Budapest, Boráros tér

TOP 5 skatepark Budapesten
Boráros téri skatepark

3. Zugló Skatepark

Főként deszkázásra és BMX-ezésre alkalmas, különféle elemekkel gazdagon felszerelt pálya várja a városi extrém sportolókat Zuglóban.
1141 Budapest, Mogyoródi út 130.

4. Havashalom pool / bowl

Már-már amerikai skater életérzést ad a Sashalmon, a Havashalom Parkban 2009-ben, a XVI. kerületi önkormányzat által, uniós forrás bevonásával kialakított deszkázásra alkalmas medence.
1163 Budapest, Karát u. 4.

5. Óbuda Skatepark

A Laktanya és a Vöröskereszt utca által határolt skatepark a III. Kerületi Önkormányzat és a Padka Projekt közreműködésével jött létre.
1033 Budapest, Laktanya utca 33.

TOP 5 skatepark Budapesten
Fotó: Óbuda Skatepark Facebook oldal

Borítókép: BVA/Soós Bertalan