Hídfelújításhoz várják a budapestiek véleményét

Hídfelújításhoz várják a budapestiek véleményét

A térséget érintő jövőbeni közlekedési fejlesztéseket is figyelembe véve újíthatják fel a Pesterzsébetet Csepellel összekötő Gubacsi hidat. Fontos, hogy a tervek kialakítását minél szélesebb körű egyeztetés előzze meg, ezért a BKK várja az érintett lakosság, illetve a térség közvetlen környezetében közlekedők véleményét az átalakításokról.

A Pesterzsébetet Csepellel összekötő közös vasúti-közúti híd állapota jelenleg felújítást indokol, a kerékpárosok, a gyalogosok és a mozgásukban korlátozottak számára nem megfelelő, az átkelő 2 x 1 forgalmi sávos közúti kapacitása nem elegendő. A Gubacsi híd rekonstrukciójának célja, hogy korszerű átkelő és élhetőbb környezet jellemezze ezt a jelentős közlekedési szerepet is ellátó környéket.

Fotó: Wikipedia

A Ráckevei-Duna fölött átívelő híd felújításának tervezéséhez egy, a környezet – a csepeli Ady Endre út, a Csepeli átjáró és a pesterzsébeti Helsinki út–Topánka utca–Baross utca csomópontrendszer – fejlesztését vizsgáló döntéselőkészítő tanulmányra van szükség, amely a közúti, a közösségi közlekedési, a kerékpár- és gyorsforgalmi, valamint a városrendezési igényeket is vizsgálja.

A tervezés során figyelembe kell venni a térséget érintő jövőbeni közlekedési fejlesztéseket is: a NIF Zrt. új vasúti hidat építtet majd a Gubacsi hídtól északra, a soroksári Duna-ágon nemzetközi szintű evezőspálya létesül; távlati terv a 3-as villamos Csepelig történő meghosszabbítása, a H6-os HÉV-vonal fejlesztése és a 150-es vasútvonal felújítása.

A felújítás előkészítéséhez szükséges tanulmányterv elkészítéséhez a BKK számít a környéken élők és közlekedők véleményére is, mert fontos, hogy a tervek kialakítását minél szélesebb körű egyeztetés előzze meg.

A véleményeket, észrevételeket a BKK https://bit.ly/gubacsihid  címen várja augusztus 22-ig.

A vélemények összesítése, feldolgozása és értékelése után az eredmények nyilvánosak lesznek a BKK oldalán, és a beérkezett válaszokat felhasználják a felújítás előkészítéséhez szükséges tanulmányterv elkészítéséhez.

Élet a parton, háttérben a Gubacsi híd
Fotó: Fortepan/Bauer Sándor