TOP 5 park, ahol a szülők is mozoghatnak

A BudapestKids oldalunkon megkérdeztünk titeket, és a segítségetekkel felkutattuk az 5 legklasszabb parkot, játszóteret, ahol a szülők is mozoghatnak, amely közelében, körül ők is futhatnak. Mikor lehetne aktuálisabb a városi sportolás, mint a ötödik Budapest Urban Games hetén?!

A lista szubjektív és semmi esetre sem rangsor. Örömmel vesszük további olvasnivalók ajánlását posztunkhoz írt kommentben!

  1. Margitsziget

A Margitsziget valóban egy igazi Jolly Joker, ebből a listánkból sem hagyhatjuk ki, hiszen a világszinten is kuriózumnak számító városi “szigetkör” futópálya, a déli csücsökben kialakított street workout kondipark, vagy a Nagyrét egy félreeső szegletében való jóga gyakorlás révén a városi szabadtéri sportolás majd’ teljes palettájához ideális helyszín.

És hogy a lista kettős ígérete is igaz legyen: a felváltva sportoló szülők a sziget több játszótere, a zenélő szökőkút, a mini állatkert és más attrakciók között válogathatnak, hol üssék el a határozottan minőségi időt a gyerekekkel.

TOP 5 park, ahol a szülők is mozoghatnak
Fotó: Soós Bertalan / BVA

TOP 5 park, ahol a szülők is mozoghatnak
  1. Orczy-park

A szabad levegőn töltött aktív családi idő egyik legidálisabb pesti helyszíne az elmúlt években teljesen megújult Orczy-park. Izgalmas, jól felszerelt játszótérrel, csónakázó tóval, sportályával és egy remek street workout parkkal vár minket a nagy alapterületű, így a sok attrakció ellenére is nagyvonalú, szellős, piknikezésre is alkalmas füves placcokkal tarkított park.

  1. Nehru part

Valódi vízparti nagyvárosi életérzés kilátogatni a Duna-parti Nehru partra, ahol a város és a család apraja nagyja megtalálhatja az aktív pihenésre, mozgásra inspiráló terepet magának. Csodás aranyórák és naplemente alert!

TOP 5 park, ahol a szülők is mozoghatnak
Nehru part
Fotó: Práczky István
  1. Mechwart liget

A Margit körút középső taktusa mentén elhelyezkedő park relatíve kis területen egyesít mindent, ami egy kellemes, aktív családi levegőzéshez kellhet. Van körbekerített jétszótér, kismotorozásra, (futó)bicajozásra alkalmas placc, szökőkút, árnyékos padok na és a listánk szempontjából legfontosabbak: statikus eszközökkel felszerelt street workout és dinamikus eszközökkel felszerelt fitness park is.

  1. Városmajor

A már-már vadregényes hangulatú Városmajor is remek opció akár egy teljes, szabadban eltöltött naphoz. Játszótér, altatásra is alkalmas árnyas sétányok, kiépített futópálya, ping-pong asztalok és egy ritkaségnak számító speciális parkour pálya várja a fővárosi családokat.