Eleven Ősz a Bartók Béla Boulevardon

A Bartók Béla Boulevard helyei a lehető legszínesebb kínálattal készülnek, a galéria- és műteremlátogatástól a kerület rejtelmeit felfedező túrákon keresztül a gasztronómiai különlegességekig mindent meg lehet találni – még olyan színházi előadást is, amely a nézők otthonába költözik.

Eleven Ősz a Bartók Béla Boulevardon

A Bartók Béla Boulevard kezdeményezés valódi unikumnak számít, hiszen a 11. kerületi Bartók Béla út és környéke helyzetbehozását, annak összehangolt fejlesztését, menedzselését célozza meg, miközben összefogást létesít az ottani üzletek és intézmények között. Az együttműködés keretében a kerület szívének számító terület valódi társadalmi és gazdasági szárnyalásba kezdett, az újjáélesztés során pedig rendre szerveznek az erre nyitott helyeket megmozgató eseményeket is. Az Eleven Ősz rendezvénysorozata egy ilyen, nagyszabású programcsokorként vár mindenkit szeptember 25-én és 26-án.

A kulturális lehetőségek között található egyrészről galéria- és műteremlátogatás, egyedi kortárs alkotásokkal és köztéri installációval, különleges alkotóműhelyek, tematikus és a Bartók Béla Boulevard rejtélyeibe vezető séták, táska- vagy képeslap-készítő foglalkozások, gasztronómiai különlegességek, vagy éppen színházi előadások és utcakoncertek. Folytatódik az utca szolgáltatói és előadóművészek között hidat teremtő 1 Művész 1 Porta nevű kezdeményezés is, rengeteg mini koncerttel töltve meg a környéket.

Igazi ínyencségnek számít majd a felhozatalban a Gang Színház Az új lakó című előadása. A rendhagyó produkció során nem a nézők mennek színházba, hanem a színház költözik egy előadás erejéig a nézők otthonába. Ez pontosabban a nézők udvarát jelenti majd, hiszen a Gang Színháznak régóta missziója azokat a lakosokat is színházi élményben részesíteni, akiknek erre alig kínálkozik lehetőségük. A hétvégét bármikor érdemes lesz betérni az Enter Barba is, ahol díjmentesen lehet majd kipróbálni számos party társasjátékot.

Eleven Ősz a Bartók Béla Boulevardon
Fotó: Bartók Béla Boulevard

Az összefogás kihangsúlyozására az idei Eleven Őszre egy kuponfüzettel is készültek a szervezők, amelyből három jegyet kitépve valóságos kóstolót kaphatunk a széles kulturális és kulináris kínálatból, mindössze pár ezer forintért. A „falatnyi Bartók jegyet” egy gasztronómiai élményre válthatjuk be, a „szorgos Bartók kuponnal” bebocsáttatást nyerhetünk valamilyen művészeti workshopra, a „dallamos Bartók jeggyel” pedig egy szabadon választott előadásra ülhetünk be a rendezvény során. A teljesség igénye nélkül néhány hely, amely programokkal vagy kedvezményekkel részt vesz az Eleven Ősz sorozatában: Hadik Irodalmi Kávéház, Kelet Kávézó, Tranzit, KEG Sörház, Eleven Blokk, Béla Műhely, Faur Zsófi Galéria, Óvóhely Kultúrbunker, Három Hét Galéria.

Az Eleven Ősz Facebook eseménye, itt megtalálhatóak a programok is: https://www.facebook.com/events/233146398040502/