Online érkezik a 2020-as Brain Bar jövőfesztivál

– Ezekhez hasonló témákkal foglalkozik a szeptember 15-17. között rendhagyó módon megrendezett, 2020-as Brain Bar jövőfesztivál, amelynek programjain az aktuális helyzethez igazodva most online streamen keresztül vehetünk részt.

A Brain Bar évek óta a legnagyobb kaliberű olyan fesztiválnak számít Európában, amelynek fókusztémái kizárólag a jövőnkkel és a bolygónk szempontjából legfontosabb kríziskérdéseinkkel foglalkoznak. A rendkívül színes és izgalmas programkínálathoz a szervezők minden évben a világszerte leginkámm kompetens előadókat, üzletembereket, művészeket vagy politikusokat hívják meg, amely kivételes erővel teremti meg az események egyik kulcsszavának számító diverzitást.

Online érkezik a 2020-as Brain Bar jövőfesztivál

Az idei programsorozat szeptember 15-én Bjørn Lomborg, a Dán Környezetvédelmi Értékelő Intézet igazgatójának előadásával kezdődik a környezetvédelemért folytatott felelős küzdelemről, aki után számos prezentáció hallható olyan témákról, mint a balkonon felépíthető belső kertek (Lőrinczi István), vagy a robotok és a mesterséges intelligencia jelenlegi helyzete (Dóczi Attila, Szoleczki Zoltán – Dr. Polák Sára). A nap egyik legizgalmasabb eseményének a Húsba vágó tények c. beszélgetés ígérkezik Moldován András sertésmogul és Bergovecz László, a Magyar Vegán Egyesület elnöke között.

A következő két napban legalább ilyen izgalmas felhozatallal folytatódik a Brain Bar programja. Több alkalommal is szóba kerül a 2020-as évet döntően befolyásoló koronavírus és annak hatása a jövőnkre, így pl. Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár beszél majd Reboot After Corona címmel. Hasonlóan különleges témának számít majd a teljesség igénye nélkül a CGI hatása a filmkészítésre, a biológia és a szociális aktivitás kapcsolata – vagy Sebestyén Balázs Trollkarantén c. prezentációja az online zaklatásról.

Az idei évben – a koronavírus teremtette helyzetet és a fesztivál jövőfókuszát példásan közös nevezőre hozva – a Brain Bar is az online térbe költözik. Az előadásokat az érdeklődők egy online streamen keresztül érhetik el, sőt, előre fel is tehetnek kérdéseket, amelyek egy részét a streamek során megválaszolják a meghívottak.

A Brain Bar stream oldala: https://brainbar.com/tickets

A Brain Bar programjai: https://brainbar.com/agenda

A Brain Bar Facebook oldala: https://www.facebook.com/brainbarofficial/