TOP 5 őszi termésgyűjtő hely

A BudapestKids oldalunkon megkérdeztünk titeket, és a segítségetekkel felkutattuk az 5 legklasszabb őszi termésgyűjtő helyet a városban. A lista szubjektív és nem rangsor. Örömmel vesszük további lelőhelyek ajánlását posztunkhoz írt kommentben!

TOP 5 őszi termésgyűjtő hely
Fotó: congerdesign / Pixabay
  1. Ha gesztenye, akkor irány a Gesztenyés-kert…

Adja magát, hogy a Németvölgyben elterülő hatalmas pihenőpark vigye a prímet, ha Kippkopp alapanyag gyűjtésről van szó. Egyébként is érdemes számításba venni a családi levegőzésekhez a kevésbé hype-olt, mesés kertet.

  1. …és a Tóth Árpád sétány!

Fővárosi lakosokként ritkán tévedünk fel a várba, és ha feljutunk, mindig megfogadjuk, hogy eztán majd gyakrabban… Ha többször nem is, évente kétszer mindenképpen érdemes, és nem a nagyszabású rendezvényekre gondolunk. A páratlan adottságú Tóth Árpád sétányon tavasszal a tizenpáréves cseresznye fasor virágzáskor, ősszel pedig egy, a belső oldalon sorakozó hatalmas gesztenyefák biztosította termés-gyűjtögetésre.

TOP 5 őszi termésgyűjtő hely
Tóth Árpád sétány
Fotó: Práczky István
  1. Ha toboz, akkor irány Vérmező!

Akár a várbeli, vagy a Gesztenyés-kertben megejtett gesztenyegyűjtés előtt, után is útbaejthető a vár alatt elterülő, örökzöldekben, fenyőkben így toboztermésekben gazdag óriási park.

  1. Ha makk, akkor irány Normafa!

Ha van olyan zöldfelület a városban, amely ténylegesen megunhatatlan, akkor az valószínűleg a Normafa Park. A terület bükkfái gondoskodnak róla, hogy minden budapesti gyerek sokszorosan teletömhesse – saját és családtagjai – zsebeit makkokkal.
Útvonal tippekért irány a Normafa Park honlapja!

  1. Ha pedig mindenből egy kicsit szeretnénk egy helyen, akkor irány a jó öreg Margitsziget!

Aki korán kel, terméseket lel: érdemes letérni a fő útvonalakról is és elveszni a parkosított sziget vadregényesebb részein, vagy akár tudatosan felkeresni a különböző és különleges fafajtákat és bezsebelni párat a különféle termésekből az otthoni évszakasztalhoz, őszi tálhoz. Vadgesztenye- és tölgyfák, fenyőfélék várnak minket az őszi kincskeresésre a „Duna közepén”.

TOP 5 őszi termésgyűjtő hely
Margitsziget
Fotó: budapestinfo.hu