Új néven és új koncepcióval folytatja a RaM Colosseum

RaM Színház by Freelusion néven folytatja tovább működését az egyedi, komoly látványelemekre fókuszáló produkcióiról ismert RaM Colosseum. Az intézményt új üzemeltető veszi át, működése pedig befogadószínházi alapokra helyeződik, amely az új vezetőség szerint egyedülálló művészeti és vizuális koncepcióra fog épülni.

Az eddig RaM Colosseum néven ismert színházi intézmény üzemeltetésének jogát a Freelusion nevű, leginkább nagyszabású produkcióiról ismert, a világ számos színpadára dolgozó művészeti egység nyerte el a tulajdonos XIII. kerületi önkormányzattól. A Freelusion által kiadott közlemény alapján az új vezetőség célja „a megújuló színházat olyan közösségi és művészeti térré tenni, amely nyitott színházként lehetőséget ad számos különböző műfajú, magas minőségű előadás, produkció, tudásmegosztó fórum befogadására és létrehozására”.

Új néven és új koncepcióval folytatja a RaM Colosseum
Carmina Burana (Fotó: Freelusion)

A célmeghatározás mentén kiemelt figyelmet fordítanak a produkciók látványvilágának megalkotására, amelyben a Freelusion interaktív, háromdimenziós vetített technikája is főszerepet játszik. Ezek a nemzetközi mezőnyben is jelentős, egyedülállóan modern eszközök a kiterjesztett valóság élményének közvetítésével olyan élményt juttatnak a közönség számára, amelyre nem csak teljesen egyedi vizuális világot teremtenek meg, de példanélküliek is hazánkban.

A Freelusion csapatától eddig sem volt idegen a nagyszabású, komoly vizuális elemekkel operáló, grandiózus méretekben gondolkozó színpadi formák alkalmazása. A hazai közönség számára leginkább a Carmina Burana, az Amar the Lighthunter és a Gyilkosság az Orient Expressen című előadásaik lehetnek ismerősek. A tervek szerint pedig a fentiekben megismert egyedi vizuális megoldásokat nemcsak a további bemutatókba, de a RaM Színház jövőbeli vendégelőadásaiba is beépítik a nézők lehető legkomplexebb élményéért.

A járványhelyzet miatt természetesen az intézményben is számos előadást el kellett halasztani, így többek között az Álomutazók mesemusicalt, Kamarás Iván koncertjét, illetve a Feke Pál nevével fémjelzett Blues Brothers alkalmait. Ezeket a veszélyhelyzet elmúltával tűzik újra műsorrendre, így az előbbiek mellett jövő tavasszal lesz látható a Freelusion nagyszabású Queen-produkciója is, valamint Koltai Róbert előadásai.

Új néven és új koncepcióval folytatja a RaM Colosseum
Around the world in 80 days (Fotó: Freelusion)

A 2009-ben alapított Freelusion a világ egyik első olyan artentainment csapata, amely a csúcstechnológiás, interaktív 3D-s vetített látványvilágot kombinálja az élő színpadi táncprodukcióval. A ma már 3 nemzetközi irodát működtető cég a világ egyik legnagyobb videómapping-, táncos-, valamint színházi produkciókat ötvöző stúdiójává nőtte ki magát. Bár a csapat elsősorban a tánccal kombinált, 5 földrészen több, mint 40 országban bemutatott showműsorairól, a Britan’s és America’s Got Talent sikereiről ismert, a világ legnagyobb videomapping cégei közt tartják számon őket, akik hat nemzetközi díjat nyertek épületvetítésben, autóvetítésben pedig világpiacvezetőknek számítanak.

A RaM Színház honlapja

Új néven és új koncepcióval folytatja a RaM Colosseum
Amar the Lighthunter (Fotó: Freelusion)