TOP 5 városi séta gyerekeknek

Évről-évre egyre népszerűbbek a legkülönfélébb tematikájú vezetett városi séták. Az utóbbi időben pedig megjelentek a kimondottan gyerekeknek, gyerekes családoknak szóló változataik is, amik közül mostanra egy egész palettáról válogathatunk. Csokorba szedtük nektek az 5 kedvenc szolgáltatónkat. Kalandra fel! Mert a város nem csak kő és beton, hanem izgalmas történetek, titkok színhelye és őrzője.

  1. Budapest Veled
    „Budát vagy Pestet bemutatjuk Neked, sétálunk egy nagyot Veled.

„Fél éve alapítottam a Budapest Veled oldalt, hogy egy rövid 2 órás séta alatt bemutassam milyen csodálatos Budapest. A túrákat gyerekekre hangoltuk. Különböző korcsoportnak különböző tematikájú vezetéseket állítottam össze, Pesten is és Budán is. A programot érdekessé és interaktívvá egy vékony füzetnyi feladatsorral tesszük, melyben számítunk a felnőttek segítségre is.”– meséli Azari Viki, a Budapest Veled alapítója és idegenvezetője.

Tudjatok meg többet: Facebook oldal

  1. Lili’s Budapest 

Ismerjétek meg a Lili’s Budapest küldetését, történetét és sétáit az alapító, Fruzsina bemutatásából!

„A Lili’s Budapest gyereknek és családjaiknak mutatja be Budapestet. A név és az ötlet is a négyéves lányomtól származik, akivel egyre több időt töltöttünk Budapest belvárosában, hogy kiderítsük, hol állomásozik a Holdjáró, megsimogassuk Fruzsi kutyust vagy éppen meghallgassuk a Szent István Bazilika harangjainak a hangját. Ekkor fordult meg a fejemben, hogy más gyerekeket is érdekelhetnek ugyanezek a látnivalók és megszületett a projekt ötlete. A célom az, hogy a túrákon Budapest jól ismert helyszíneit mutassam be, de ott kevésbé ismert titkokat, érdekességeket kutassunk fel. Például megismerkedünk a nyargonccal és Karcsi bácsival, kitaláljuk melyik a legmagasabb kupola Pesten, sétálunk a Dunán és találkozunk rengeteg kisebb-nagyobb állattal. Elsődlegesen a gyerekek a célközönség, de fontosnak tartom, hogy túrákon a szülők, nagyszülők is ugyanolyan jól érezzék magukat, így az ő kíváncsiságukat is igyekszem kielégíteni. Bár a legtöbb esetben a szülők a leglelkesebbek, ha béka keresésről van szó. Jelenleg két túraútvonalból lehet választani, egy belvárosi és egy Duna-parti, mindkettő 2-2,5 óra hosszúságú, ami még élvezhető és befogadható a gyerekek számára is. Folyamatosan dolgozom az újabb útvonalakon, szerencsére a résztvevők is rengeteg új ötlettel látnak el! Az aktuális séta időpontokról a Lili’s Budapest Facebook oldalán értesülhetnek a családok, de érdemes követni az Instagram oldalt is.”

TOP 5 városi séta gyerekeknek

Tudjatok meg többet: Facebook oldal

  1. Trekk Budapest

„A Trekk túráin bejárjuk a gyerekekkel Budapest változatos környékeit, és útközben egyszerre szerzünk ismereteket és élményeket – amelyeket aztán ők maguk is megoszthatnak másokkal, amikor legközelebb az ismerős utcákon járnak. Aktív és jó hangulatú programjainkkal azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek tudatos városlakókká váljanak és otthonosan érezzék magukat ebben a szuper városban. A túráink egyben közösségi programok is a gyerekeknek: a korosztályuk tagjaival kalandozhatnak a városban, miközben a szülőknek jut egy kis szabadidő.” – tudjuk meg Vámos Orsitól, a Trekk Budapest alapítójától, sétavezetőjétől.

TOP 5 városi séta gyerekeknek

Tudjatok meg többet a Facebook oldalukon illetve a weboldalukon

  1. Sétaműhely – Budapest Walkshop

A város egyik legismertebb vezetett séta szolgáltatója 5 különböző, jól “bejáratott” családi kalandsétával vár bennünket felfedező útra.

„Kicsik és nagyok koruknak megfelelően szórakoznak a városban. Míg a gyerekeknek feladatlapokat adunk, és önállóan erednek oroszlánok vagy sárkányok nyomába, esetleg válnak kalózokká, a felnőtteknek a város elfeledett történeteit elevenítjük fel.” – olvasható honlapjukon.

Többet megtudhattok a Facebook oldalukon és a weboldalukon.

  1. Sétálj Velünk!

A Főváros egyik legújabb kezdeményezése a setaljvelunk.hu, ahol különböző szempontok szerint találhatunk számunkra éppen megfelelő és kellően izgalmas séta útvonalakat, ingyen és bérmentve természetesen. Többek között az alapján is válogathatunk, hogy az adott séta ajánlott-e gyerekeknek. A családos városi felfedező kalandhoz tehát semmi másra nincs szükségünk, mint egy kis szabadidőre, egy feltöltött okostelefonra és a család minden tagjának egy-egy pár kényelmes gyalogló cipőre.

TOP 5 városi séta gyerekeknek

Keressétek a sétákat a weboldalon.